Δυναμική απάντηση στο Πανεπιστήμιο - Επιχείρηση

Κινητοποίηση στο Ναύπλιο από Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, μαθητές

Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011

Από την κινητοποίηση στην Καλαμάτα
«Παιδεία στην υπηρεσία του λαού, όχι των μονοπωλίων». Στο σύνθημα αυτό στο πανό που αναρτήθηκε το περασμένο Σάββατο στον ιστορικό βράχο της Ακροναυπλίας εκφράζεται η ουσία της αντιπαράθεσης με τα μέτρα που οδηγούν στο «πανεπιστήμιο ΑΕ». Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Πάτρας, των Επιτροπών Αγώνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των ΤΕΙ της Πελοποννήσου, μαζί με μαθητές, εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στην ΠΑΣΥ, έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Ναύπλιο όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Πρυτάνεων. Νωρίτερα, συνδικαλιστές του ΜΑΣ έκαναν παρέμβαση - παράσταση διαμαρτυρίας στη διαδικασία της Συνόδου, σημειώνοντας ότι η πολιτική που ακολουθείται βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από τα συμφέροντα των λαϊκών οικογενειών και την ανάγκη για πανεπιστήμιο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Με αφορμή την κινητοποίηση και τα όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο, η Γραμματεία Πάτρας του ΜΑΣ σημειώνει ότι οι «διαβεβαιώσεις» της υπουργού ότι το νομοσχέδιο θα περάσει το Μάρτη αλλά θα εφαρμοστεί το 2013-14, είναι μόνο για να θολώσει τα νερά, να δημιουργήσει κλίμα επανάπαυσης και συναίνεσης στους φοιτητές και τις λαϊκές οικογένειες. Από κοντά και το συνονθύλευμα ΕΑΑΚ - ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΟΕ που σιγοντάρουν την παραπάνω κατεύθυνση, περιμένοντας να αναρτηθεί «πρόγραμμα δράσης των φοιτητικών συλλόγων» από την «Ελευθεροτυπία» και το Συγκρότημα Λαμπράκη για να το υλοποιήσουν. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλα τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας είτε καταψήφισαν την κινητοποίηση στη Σύνοδο, είτε απείχαν. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΜΑΣ. Τώρα χρειάζεται ακόμα πιο αποφασιστικά η οργάνωση της πάλης, η ακούραστη δράση για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη».

Πορεία στους δρόμους του Ναυπλίου έγινε το Σάββατο
Την ίδια μέρα, στην Καλαμάτα, το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία 23ης Μαρτίου προς την Εστία του ΤΕΙ, με αφορμή την επίσκεψη της υφυπουργού Παιδείας, η οποία εγκαινίασε την Εστία. Ανάρτησαν πανό και την ώρα των εγκαινίων πραγματοποίησαν παρέμβαση, προβάλλοντας την πραγματική κατάσταση στις Εστίες και τα αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες όσων σπουδάζουν.