Αγωνιστικό κάλεσμα οι εκλογές στα δημόσια ΙΕΚ

Ξεκίνησαν στα δημόσια ΙΕΚ Αττικής οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών

Πέμπτη 3 Μάρτη 2011

Από παλιότερη κινητοποίηση για την κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια ΙΕΚ
Την ανάγκη οι εκλογές στα δημόσια ΙΕΚ της Αττικής να γίνουν σταθμός για την οργάνωση και δράση τονίζει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, καλώντας τους σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδικασία και στα ψηφοδέλτια. Οι εκλογές έχουν ξεκινήσει από τις 28 του Φλεβάρη και ολοκληρώνονται στις 11 του Μάρτη σε ημερομηνίες που έχει καθορίσει ο Σύλλογος για κάθε ΙΕΚ. Σήμερα, Πέμπτη 3 Μάρτη ψηφοφορία γίνεται στα ΙΕΚ Σιβιτανιδείου, Αμαρουσίου, Αιγάλεω και ΟΑΕΔ Ηρακλείου. Ακολουθούν στις 8 και 9 Μάρτη τα ΙΕΚ Ηλιούπολης, στις 8 και 10 Μάρτη Αγ. Δημητρίου, στις 9 Μάρτη τα ΙΕΚ Μεταμόρφωσης, Ν. Σμύρνης και ΟΑΕΔ Κηφισιάς. Στις 10 και 11 Μάρτη στα ΙΕΚ Χαϊδαρίου.

«Η ανασφάλεια, η ανεργία, ο φόβος της απόλυσης κυριαρχούν στους νέους εργαζόμενους και σπουδαστές. Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζεται και στα ΙΕΚ μας. Μας βάζουν να πληρώνουμε δίδακτρα στα κατά τα άλλα "Δημόσια" ΙΕΚ, να πληρώνουμε από την τσέπη μας ό,τι σημειώσεις και αναλώσιμα χρειαζόμαστε, μας στέλνουν στις πρακτικές να δουλεύουμε τσάμπα και ανασφάλιστοι, μας δίνουν μια βεβαίωση σπουδών που δεν μας εξασφαλίζει κανένα επαγγελματικό δικαίωμα.

Στόχος τους να δημιουργήσουν τη νέα βάρδια εργαζομένων που θα υποτάσσεται πιο εύκολα στην πιο άγρια εκμετάλλευση. Με ένα μάτσο χρηστικές δεξιότητες, γρήγορα αναλώσιμες, για νέους εργαζόμενους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.

Ο Σύλλογος καλεί τους σπουδαστές, χωρίς να χάσουν άλλο χρόνο, να προχωρήσουν σε συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα στα ΙΕΚ, να καταγγείλουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΙΕΚ τους, να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες και συμπόρευση με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ. Ο Σύλλογος καλεί σε μαζικές εγγραφές των νέων εργαζόμενων σπουδαστών στα σωματεία και το ΠΑΜΕ. Με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ), να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία απαλλαγμένη από μονοπώλια, με τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία.

Ο Σύλλογος παλεύει για: Κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα Δημόσια ΙΕΚ. Δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων. Κάλυψη εξόδων για αναλώσιμα. Δωρεάν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες για όλους τους σπουδαστές. Πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενό τους και με κατοχυρωμένα όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (4ωρο - 5ήμερο - 20ωρο). Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσα στο χρόνο σπουδών. Δωρεάν πιστοποίηση με το πέρας των σπουδών. Κατοχύρωση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων. Γενικές Συνελεύσεις Σπουδαστών μέσα στα ΙΕΚ. Κανέναν αποκλεισμό σπουδαστών με ειδικές ανάγκες. Ισα δικαιώματα για τους μετανάστες σπουδαστές. Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρεις αποδοχές. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ - 56 ευρώ κατώτερο μεροκάματο - 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες - 55 για τις γυναίκες. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επιδότηση με 80% του βασικού μισθού και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, μέχρι να βρουν δουλειά.