ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ξεχωρίζει το ντέρμπι των «δικεφάλων»
Σάββατο 13 Γενάρη 2001

Sportidea

Η μάχη στην Τούμπα κλέβει το ενδιαφέρον της αγωνιστικής
Εν μέσω καταστροφικών για το ποδόσφαιρο της χώρας μας καταστάσεων, το πρωτάθλημα της μεγαλύτερης εγχώριας κατηγορίας, δείχνει αρκετά «πληγωμένο» και φανερά καταπονημένο από την προσπάθειά του να επιβιώσει... Ωστόσο, αύριο η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας ανοίγει την αυλαία της και τα περισσότερα βλέμματα αναμένεται να στραφούν στην Τούμπα, όπου φιλοξενείται το ντέρμπι των Δικεφάλων». Ο ΠΑΟΚ, στις 19.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) υποδέχεται την αποδεκατισμένη ΑΕΚ, η οποία, εκτός απροόπτου, δε θα έχει στη σύνθεσή της τους τραυματίες Κασάπη και Δέλλα, ενώ σε άσχημη σωματική κατάσταση εξαιτίας των τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν είναι οι Φερούζεμ, Καραγιάννης, Τσάρτας, Νάβας και Πέτκοφ. Απόντες από το παιχνίδι θα είναι και οι τιμωρημένοι, Νικολαΐδης και Ζήκος. Από την άλλη πλευρά πάντως, ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης Ντούσαν Μπάγεβιτς, ζήτησε από τους παίχτες συγκέντρωση στο παιχνίδι και να μη λάβουν υπόψη τους την κακή αγωνιστική κατάσταση του αντιπάλου.

Σπουδαία «μάχη» όμως έχουμε και στο Καυτατζόγλειο όπου ο Ηρακλής κοντράρεται αύριο με τον Εθνικό Αστέρα (17.00). Ο «γηραιός» μετά από το βαρύ κλίμα που δημιούργησε στην ομάδα η ήττα από τον Αθηναϊκό, θέλει να επανέλθει στις νίκες και μάλιστα αυτή τη χρονική περίοδο, που οι μνηστήρες της Ευρώπης είναι πολλοί και όλοι βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία. Οσον αφορά το κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων οι δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας, Σπύρου Ληβαθηνού είναι χαρακτηριστικές: «Δε χαλαρώνουμε σε καμία στιγμή. Μοναδικός μας στόχος είναι η σωτηρία μας και η παραμονή στην κατηγορία».

Χωρίς ελαστικά περιθώρια για απώλεια βαθμών, ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Πάτρα προκειμένου να βρεθεί αύριο αντιμέτωπος με την Παναχαϊκή (17.00) και να πάρει τους βαθμούς της νίκης που θα τον κρατήσουν κοντά στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πολύ πιθανή είναι και η συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα «πράσινου», του Γκανέζου Μπόατεγκ.

Εκτός όμως από τα ματς των κορυφαίων, παιχνίδι «φωτιά» έχουμε και στη... μεσαία γραμμή. Η Ξάνθη φιλοξενεί σήμερα τον Ιωνικό (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) του οποίου οι παίχτες και ο προπονητής διανύουν πολύ καλή περίοδο, αφού η συνεργασία τους μέχρι τώρα έχει αποφέρει καρπούς. Από την άλλη, οι «ακρίτες» με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να κρατάει για 2η αγωνιστική τα ηνία της ομάδας στα χέρια του, θέλει τη νίκη ώστε να παγιωθεί το καλό κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε μετά το νικηφόρο ντεμπούτο του Αργεντίνου στον πάγκο της ομάδας. Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει χρειάζονται ακόμα κάποιες διορθωτικές κινήσεις, ώστε να δημιουργηθεί το ιδανικό σύνολο.

Την έκπληξη της προηγούμενης αγωνιστικής, δηλαδή τον Αθηναϊκό, θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός (16.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), στην ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής. Οι περσινοί πρωταθλητές σαφώς σαστισμένοι και προβληματισμένοι από τις εξελίξεις στη Φιλαδέλφεια, στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, θα επιδιώξουν τη νίκη για τουλάχιστον δύο λόγους. Πρώτα απ' όλα για να κρατήσουν τη διαφορά «ασφαλείας» από τον Παναθηναϊκό και επιπλέον για να ξαναβρούν το ρυθμό τους και να μπορούν να επαναφέρουν στις τάξεις τους την ηρεμία.

Τα υπόλοιπα αυριανά παιχνίδια είναι: Πανιώνιος - Αρης (17.00), ΠΑΣ Γιάννενα - ΟΦΗ (15.00), Καλαμάτα - Πανηλειακός (17.00).