16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΣΟ
Μεγάλη διεθνιστική συγκέντρωση στις 6 Απρίλη

Σήμερα στο «Τριανόν» η εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου

Τετάρτη 30 Μάρτη 2011

Με μια μεγάλη συγκέντρωση θα γίνει το «άνοιγμα» του 16ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) στις 6 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο στο Νέο Φάληρο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Απρίλη. Στη διεθνιστική συγκέντρωση καλεί φοιτητές και σπουδαστές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου έχουν δηλώσει συμμετοχή 802 αντιπρόσωποι από 106 χώρες, αριθμός ρεκόρ για την ΠΣΟ τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σήμερα, στα πλαίσια του 16ου Συνεδρίου της ΠΣΟ η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα «Η ταξική αλληλεγγύη όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης» στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Πατησίων και Κοδριγκτώνος) στις 9 μ.μ. με παρουσίαση του βιβλίου του Απτον Σίνκλερ «Ο Βασιλιάς Ανθρακας» και προβολή της ταινίας του G. W. Pabst «Συντροφικότητα». Την εκδήλωση θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της ΠΣΟ. Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Κάλεσμα από το ΜΑΣ

Σε ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει το 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ και σημειώνει «Η ΠΣΟ είναι συνδικαλιστική διεθνιστική οργάνωση και αντιπροσωπεύει πάνω από 80 εκατομμύρια εργάτες από όλο τον κόσμο. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την εργατική τάξη και τη νεολαία της πατρίδας μας η επιλογή της Αθήνας για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Το ΜΑΣ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους φοιτητές και σπουδαστές για να συμμετάσχουν στη μεγάλη διεθνιστική συγκέντρωση στο γήπεδο Ταε-Κβο-Ντο στο Φαληρικό Ορμο την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. με αφορμή το άνοιγμα του 16ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου της ΠΣΟ.

Σήμερα το φοιτητικό κίνημα διεθνώς, ειδικά οι φοιτητικές οργανώσεις της Ευρώπης (π.χ. ESIB) είναι συνδιαμορφωτές των αντιλαϊκών πολιτικών, πλασιέ των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, σύμμαχοι των αστικών κυβερνήσεων.

Γνωρίζουμε καλά ότι η ανασύνταξη του διεθνούς εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος θα πυροδοτήσει θετικές ανακατατάξεις, θα επηρεάσει την πορεία και τον προσανατολισμό του φοιτητικού κινήματος διεθνώς. Μπορεί η μαζική παρουσία των σημερινών φοιτητών και αυριανών εργαζομένων να αποτελέσει ένα αισιόδοξο μήνυμα όχι μόνο για τους 800 αντιπροσώπους - συνέδρους από 100 χώρες, του Συνεδρίου της ΠΣΟ, αλλά συνολικά στην παγκόσμια εργατική τάξη. Μαζί της, άλλωστε, πρέπει να συμπορευτούν οι φοιτητές και σπουδαστές από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι ριζοσπάστες καθηγητές που δεν εμπλέκονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και υπηρετούν το λαό και την επιστήμη τους για την οριστική ανατροπή σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας».