Η Καισαριανή τιμά τον Κώστα Καλαντζή
Τρίτη 16 Γενάρη 2001

Εκδήλωση προς τιμήν του παιδαγωγού, ποιητή και αγωνιστή της ΕΠΟΝ, Κώστα Καλαντζή και της συμπαραστάτριάς του, Ξανθίππης Βακαρέλη - Καλαντζή, διοργανώνει, αύριο Τετάρτη, ο Δήμος Καισαριανής, σε συνεργασία με φορείς της πόλης.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου, στην οδό Βρυούλων και Κλαζομενών, στις έξι το απόγευμα.

Ο Κώστας Καλαντζής γεννήθηκε το 1911 στον Αλμυρό Βόλου και πέθανε στην Καισαριανή το 1988. Στην Καισαριανή εγκαταστάθηκε το 1936 και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΑΜ. Δάσκαλος και φιλόλογος, ο ποιητής της Καισαριανής, το 1954, ανακηρύχτηκε διδάκτωρ Φιλολογίας.

Ως παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής, έγραψε μαζί με τους συνεργάτες του τα πρώτα βιβλία για τη λογοθεραπεία. Μετά τη μεταπολίτευση, διορίστηκε σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στο υπουργείο Παιδείας και συνέβαλε σημαντικά στη θεσμοθέτηση της Ειδικής Αγωγής στην εκπαίδευση.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η δασκάλα Ελένη Δασκαλοπούλου - Μωραΐτου, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις από καθηγητές Πανεπιστημίου, παιδαγωγούς εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και την κόρη του ζεύγους Καλαντζή, καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, Τ. Καλαντζή - Αζίζι.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.