Σε πολιορκία...
Τρίτη 16 Γενάρη 2001

Γρηγοριάδης Κώστας

«Φωλιές των γερακιών» του ΝΑΤΟ θεωρεί ο λαός μας τις εγκαταστάσεις της Συμμαχίας - στρατηγείο στη Λάρισα, βάσεις στον Αραξο, στο Ακτιο κ.ά. - στη χώρα μας, καθώς οι βάσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν για τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις στη Βοσνία και στο Κόσσοβο. Αλλά και «φωλιές των φιδιών», καθώς σε πολλές απ' αυτές τις εγκαταστάσεις είναι αποθηκευμένο και «πυρηνικό δηλητήριο», σαν αυτό με το οποίο τα μαχητικά του ΝΑΤΟ «ψέκαζαν» επί 78 μέρες τη Γιουγκοσλαβία, σκορπώντας το θάνατο και μολύνοντας για πάντα τη γη των Βαλκανίων.

Γι' αυτό και το ελληνικό φιλειρηνικό κίνημα πολιορκεί, ειδικά αυτές τις μέρες τις «φωλιές του ιμπεριαλισμού» στην Ελλάδα, απαιτώντας να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις και να ξεκουμπιστούν από τη χώρα μας τα «γεράκια» και τα «φίδια» του ΝΑΤΟ.

Οι Ελληνες αγωνιστές της ειρήνης γνωρίζουν ότι δε φτάνει μόνο η έκφραση της οργής και της αγανάκτησης για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Για να υπάρξει χειροπιαστό αποτέλεσμα πρέπει να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή μας, να πάρουν οι λαοί στα χέρια τους την τύχη των Βαλκανίων, αλλά και της Ευρώπης.

Κι όσο αν αυτό σήμερα φαίνεται πολύ δύσκολο ή και ανέφικτο, θα γίνει και «θα 'ναι ντάλα μεσημέρι»...