Αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις σχολείων
Πέμπτη 14 Απρίλη 2011

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Καλλιθέα
Με μία μαζική και δυναμική κινητοποίηση μαθητές από σχολεία της Καλλιθέας διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες συγχωνεύσεις σχολείων. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος μαθητές από το 2ο, το 3ο, το 4ο και το 8ο Γυμνάσια και από το 9ο Νυχτερινό Καλλιθέας (Γλάρος) και η παρουσία τους στο κέντρο της Καλλιθέας έγινε δεκτή με επευφημίες από κατοίκους που δήλωναν τη συμπαράστασή τους.

Η συγκέντρωση έγινε το μεσημέρι στην πλατεία Αγ. Νικολάου και ακολούθησε πορεία στην οδό Θησέως, προς το Δημαρχείο. Εκεί πραγματοποίησαν συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, καθώς και η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ρούλα Ελευθεριάδου. Οι μαθητές κάλεσαν τη δημοτική αρχή να σταθεί απέναντι στις προωθούμενες συγχωνεύσεις, δηλώνοντας ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Σύμφωνα με καταγγελίες, δεν έλειψαν και οι προσπάθειες από διάφορες πλευρές να εμποδιστεί η κινητοποίηση των μαθητών από διευθυντή σχολείου και μερίδα γονιών, ωστόσο την απάντηση την έδωσαν τα ίδια τα παιδιά στους δρόμους.