Χρειάζεται οριστικό διαζύγιο από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Μαζική και με παλμό η χτεσινή συγκέντρωση στο Μαρτίνο

Πέμπτη 14 Απρίλη 2011

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Μαρτίνο
«Θέλω να αφιερώσω αυτήν την ομιλία εκ μέρους του ΚΚΕ σε όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους. Γιατί, σε αυτήν την περιοχή και την επιχείρηση υπάρχει συσσωρευμένη αν και αναξιοποίητη πείρα».

Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε την ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα, χτες βράδυ, στη συγκέντρωση στο Μαρτίνο, δεύτερο σταθμό της περιοδείας στην περιοχή, μέσα σε ζεστά χειροκροτήματα και το σύνθημα «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες».

Μιλώντας σε μια μαζική συγκέντρωση στην πλημμυρισμένη από κόκκινες σημαίες κεντρική πλατεία του Μαρτίνου, με τη συμμετοχή εργατών, αγροτών, νέων, γυναικών της περιοχής, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ιστορική ευθύνη για όλη την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομαγαζάτορες να πάρουν διαζύγιο από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να πάρουν διαζύγιο και από τις προκαταλήψεις που τους έχουν καλλιεργήσει για το ΚΚΕ».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι πρέπει να αρχίσουν να προβληματίζονται πάνω στο γενικότερο ζήτημα που λέγεται καπιταλιστικό σύστημα, αλλά να προβληματιστούν και πάνω στο ζήτημα του σοσιαλισμού, για το οποίο υπάρχει πείρα. «Αυτός ο τόπος, αυτός ο κόσμος μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλισμό, χωρίς εργατική τάξη όμως δεν μπορεί να ζήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη ειδικότερα στη ΛΑΡΚΟ και στα σχέδια της κυβέρνησης, τόνισε ότι «εάν την οδηγήσει στην πώληση το πιο πιθανό είναι ότι θα συρρικνωθεί αλλά ακόμα και να πωληθεί ως οικόπεδο και παλιοσίδερα. Το σίγουρο είναι εάν πωληθεί θα μπει όρος να δοθεί με πολύ λιγότερους εργαζόμενους και τους νέους που θα πάρει θα είναι με όρους δουλεμπορίου». Γι' αυτό, καταλήγοντας, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ επισημαίνοντας: «Αφήστε τις αυταπάτες. Να περιμένετε τα χειρότερα. Πρέπει όμως να έχετε πείσμα για το δίκιο σας και να μην έχετε καμία μοιρολατρία. Πρέπει να γίνετε ένα ορμητικό ποτάμι που θα τους συμπαρασύρει ως το τέλος».