ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Φτιάξτε σπίτια για τους εργάτες!»
Παρασκευή 15 Απρίλη 2011

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια συγκέντρωση στο ένα από τα δύο οικόπεδα του ΟΕΚ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε, χτες, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του κλάδου των Κατασκευών, απαιτώντας από τον ΟΕΚ να σταματήσει να στέλνει τους εργάτες πελάτες στις τράπεζες, να ενισχύσει το κατασκευαστικό του πρόγραμμα για φθηνή λαϊκή κατοικία για τους δικαιούχους του και τα προγράμματα επιδότησης ενοικίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή τοποθέτησε ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του οικοπέδου του ΟΕΚ έκτασης 163,5 στρεμμάτων, απαιτώντας να μην πουληθεί και να μην ανταλλαχθεί, να χτισθούν εκεί σύγχρονες εργατικές κατοικίες που θα μπορούν να καλύψουν στεγαστικές ανάγκες των εργατικών οικογενειών και ταυτόχρονα να δώσουν μια ανάσα στον κλάδο των κατασκευών που έχει κυριολεκτικά «νεκρώσει».

Στη διάρκεια της κινητοποίησης απέκλειαν κατά διαστήματα το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που βρίσκεται μπροστά στο οικόπεδο, για να μοιράζουν προκηρύξεις στους διερχόμενους οδηγούς. Φωνάζοντας συνθήματα καλούσαν τους εργαζόμενους σε κοινή πάλη και συμπόρευση. «Λεφτά για κατοικίες εργατικές και όχι στο κεφάλαιο φοροαπαλλαγές», «Ούτε πώληση ούτε ανταλλαγή, λεφτά για κατοικία εργατική», «Φτιάξτε σπίτια για τους εργάτες», διαδήλωναν.