Οργάνωση της δράσης για να σπάσει η μοιρολατρία

Στις 10 π.μ. στην Ομόνοια η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. Σύσκεψη για την επιτυχία της απεργίας έκαναν χτες η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων

Τετάρτη 4 Μάη 2011

Κάθε εργάτης πρέπει να δει την απεργία ως μάχη που αφορά ολόκληρη την οικογένειά του (φωτ. από τη φετινή Πρωτομαγιά στην Αθήνα)
Με συσκέψεις, περιοδείες και άλλες παρεμβάσεις σε τόπους δουλειάς και κλάδους, οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 11 Μάη, με στόχο η κρίσιμη αυτή μάχη να δυναμώσει την αντίσταση στην αντιλαϊκή θύελλα. Η συγκεκριμένη απεργία αναδεικνύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη μάχη καθώς μέρα με τη μέρα εξειδικεύονται τα όλο και πιο σκληρά μέτρα που καταρτίζουν τα επιτελεία κεφαλαίου - τρόικας - κυβέρνησης, εντείνονται οι εκβιασμοί για τη λαϊκή υποταγή στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, δυναμώνει ολόπλευρα η εργοδοτική τρομοκρατία μαζί με τη δράση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού για να επεκταθεί ο φόβος, ο συμβιβασμός κι η ηττοπάθεια μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς. Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι πρέπει μέσα από την οργάνωση και συσπείρωσή τους στο ΠΑΜΕ να πουν «τέρμα πια οι θυσίες για την πλουτοκρατία»!

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.

Τα σύνθετα καθήκοντα της απεργίας συζήτησε χτες και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Ενταγμένη στις προετοιμασίες για την απεργία ήταν και η χτεσινή σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου και της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων και τη συμμετοχή συνδικάτων, σωματειακών επιτροπών και γενικά συνδικαλιστών από τον κλάδο. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η απεργία στις 11 Μάη αποκτά αποφασιστική σημασία και για τη μάχη της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Οπως επισημάνθηκε, ο αγώνας για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, αποτελεί ζήτημα - κρίκο, μέσα απ' το οποίο, μπορεί να επιτευχθεί η παραπέρα οργάνωση και συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση. Εξάλλου, σημειώθηκε, το ζήτημα της υπογραφής της σύμβασης, δεν αφορά μόνο το ύψος του μεροκάματου, αλλά το σύνολο της ζωής των εργαζομένων του κλάδου. Ετσι, κλειδί για την επιτυχία, θα παίξει η δουλειά εργάτη τον εργάτη. Να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός και δουλειά στα σωματεία, στα εργοστάσια. Στη σύσκεψη, δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη να μπουν κι άλλες δυνάμεις στη δράση, να σπάσει η μοιρολατρία και η τρομοκρατία, να μην επιτρέψουν στις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να περάσουν την προπαγάνδα της εργοδοσίας στους εργάτες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε πως εκτός από την απεργία στις 11 Μάη, οι ταξικές δυνάμεις του χώρου θα προχωρήσουν σε παραπέρα κινητοποιήσεις με εναλλασσόμενες μορφές πάλης και κλιμακώνοντας με νέα 24ωρη απεργία, όταν κριθεί.

Ανάλογα συνεχίζονται οι προετοιμασίες και σε άλλους κλάδους. Ετσι: