Στη Λάρισα ο ΓΓ του Βραζιλιάνικου ΚΚ

Συναντήσεις με αντιπροσωπεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, με φορείς του κινήματος και ξενάγηση στο Μουσείο στα Αμπελάκια

Παρασκευή 6 Μάη 2011

Από τη συνάντηση με την ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας
Τη Λάρισα επισκέφτηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του Βραζιλιάνικου ΚΚ, Ιβάν Πινιέιρο, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος του ΚΚΕ. Στη συνάντηση που είχε το πρωί με αντιπροσωπεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της, Π. Σπήλιο, αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση για την κατάσταση που βιώνουν οι λαοί των δύο χωρών, εξαιτίας της επίθεσης που δέχονται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν και αντάλλαξαν εμπειρίες από τη δράση των δύο ΚΚ, σε γραμμή πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Στη συνέχεια, ο ΓΓ της ΚΕ του Βραζιλιάνικου ΚΚ επισκέφτηκε το Μουσείο Αμπελακίων Περιόδου 1940 - '49, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ιστορία του και να δει τα εκθέματα που περιλαμβάνει, από το σύνολο, σχεδόν, των αγώνων του λαού την περίοδο 1940 - '44, την εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τους μετέπειτα αγώνες.

Το απόγευμα, μέσα σε συντροφικό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις του Ιβάν Πινιέιρο με τις διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων αναφέρθηκαν στην ολομέτωπη επίθεσης που δέχονται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας, η οποία έγινε πιο σφοδρή με την καπιταλιστική κρίση.

Συζητήθηκε ακόμα η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα και η δράση των αγωνιστικών συσπειρώσεων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, για την ισχυροποίηση της λαϊκής συμμαχίας και το δυνάμωμα της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και του συστήματος της εκμετάλλευσης.