ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Με ταξικό μίσος και θράσος πολεμούν το λαό

Προκλητικός ο Γ. Παπανδρέου σε χτεσινή του παρέμβαση στη Βουλή

Σάββατο 7 Μάη 2011

Κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΕΕ, ΔΝΤ, οι εργατοπατέρες και τα κόμματά τους είναι σύμμαχοι στον πόλεμο ενάντια στο λαό και σαν τέτοιοι πρέπει να ηττηθούν
To μνημόνιο, το εργαλείο με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το φιλομονοπωλιακό της πρόγραμμα σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, ήταν η σωτηρία της χώρας (!), είπε προκλητικά χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, και μπροστά στο νέο πακέτο μέτρων που σχεδιάζει από κοινού με την τρόικα και την πλουτοκρατία, προσπάθησε να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τα λαϊκά στρώματα.

Απαντώντας σε Ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εάν «διώξουμε αύριο» την τρόικα, δεν θα υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν «οι πολίτες» τους επόμενους μήνες. Προσπάθησε, δηλαδή, να φορτώσει στο λαό το χρέος που δημιούργησε η πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας και να κρύψει ταυτόχρονα ότι το σύνολο του δανείου των 110 δισ. ευρώ κατευθύνεται στην αποπληρωμή των δανειστών και όχι βέβαια στην πληρωμή μισθών, συντάξεων και υποχρεώσεων σε τομείς όπως η Υγεία και η Πρόνοια, όπου ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με αιματηρές περικοπές και επί της ουσίας στάση πληρωμών από την κυβέρνηση.

Στο ίδιο πνεύμα, και με στόχο να κρύψει ότι η κρίση και το χρέος έχουν την ίδια αιτία, την κερδοφορία δηλαδή των μονοπωλίων, ο Γ. Παπανδρέου είπε ψέματα ότι χωρίς το δάνειο της τρόικας θα «ρημάξει η χώρα από τη μια μέρα στην άλλη, όταν το κράτος θα πάψει να λειτουργεί και οι τράπεζες θα κλείσουν». Ισχυρίστηκε ότι το δάνειο των 110 δισ. ευρώ απέτρεψε τη χρεοκοπία, που ήταν προ των πυλών όταν ανέλαβε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, ενώ, υπερασπιζόμενος την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ., ισχυρίστηκε ότι «είναι ανεκτίμητη, αλλά αν δεν την αξιοποιήσουμε, είναι μηδενική».

Αυτό που δεν είπε, είναι ότι η «αξιοποίησή» της από τα κόμματα του κεφαλαίου ταυτίζεται με την παράδοση στους μονοπωλιακούς ομίλους, και όχι βέβαια με έργα και υπηρεσίες που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Ο Γ. Παπανδρέου επέρριψε τις ευθύνες για το μεγάλο χρέος στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι ταυτίζεται με τον Α. Σαμαρά «με μια παράταξη που τα τελευταία χρόνια δίδαξε τον καιροσκοπισμό», ενώ «εμείς προχωράμε με εκείνους που θέλουν να αλλάξουμε την Ελλάδα και σας αφήνουμε πίσω».

Επιτιθέμενος ξανά σε όποιον αμφισβητεί την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, ισχυρίστηκε ότι «συντεχνίες, φέουδα και νοοτροπίες των βολεμένων, μικρές και μεγάλες ολιγαρχίες που κάθισαν στο σβέρκο των Ελλήνων, είναι η εξάρτηση που μας έφερε στην εξάρτηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις επιτηρήσεις και τις δουλείες». Κι αυτό όταν είναι αποδεδειγμένο ότι ο μόνος που έχει κάτσει στο σβέρκο του λαού τόσα χρόνια, είναι η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, οι σύμμαχοι, δηλαδή, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Κατά τον Γ. Παπανδρέου, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε και συνεχίζει να παίρνει η κυβέρνηση «ήταν ιστορικές αποφάσεις για να σταματήσει η πορεία προς τον γκρεμό», αφού, όπως είπε, «κάναμε το παν για να αποφύγουμε τα χειρότερα, με το μικρότερο δυνατό κόστος, χωρίς να πληγωθούν οι προοπτικές ανάπτυξης ή να εξοντώσουμε την κοινωνία». Εν μέσω, μάλιστα, γενικευμένης κατακραυγής για την πολιτική του δικομματισμού, έφτασε στο σημείο να πει ότι «οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους κατανοούν τις θυσίες, αλλά σήμερα αυτοί που αντιδρούν γιατί τους ακουμπάμε, είναι άλλα συμφέροντα».

Προσυνεννόηση με ΕΕ - ΔΝΤ

Σχετικά με τις αποκαλύψεις ότι είχε επαφές με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντ. Στος Καν από τον περασμένο Νοέμβρη, είπε ότι το πρόσφατο βίντεο που προβλήθηκε «δεν είναι καμία αποκάλυψη», αφού ο ίδιος, όπως είπε, δημόσια είχε πει ότι έκανε επαφές με το ΔΝΤ. «Και επαφές έχω και θα συνεχίσω να έχω για να σώσω την πατρίδα και ήταν καθήκον μου να προετοιμαστώ για κάθε ενδεχόμενο και κακοτοπιά που θα έβρισκε την Ελλάδα λόγω του χρέους και της αναξιοπιστίας που κληρονομήσαμε», είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι η προσφυγή στην τρόικα ήταν προσυνεννοημένη μεταξύ των εταίρων, σαν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου ενάντια στο λαό.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα πως όσοι τον κατηγορούν ότι «κάνει τη δουλειά των Αμερικάνων», του θυμίζουν «τους πατριδοκάπηλους που έλεγαν τα ίδια για τον πατέρα του ότι ήταν πράκτορας των Αμερικάνων», ενώ δίνοντας προσωπικό τόνο, είπε ότι μετά τη δικτατορία «η δεξιά είχε τότε κυκλοφορήσει ευρέως ότι ο γιος του Ανδρέα ήταν αξιωματικός στον αμερικανικό στρατό στο Βιετνάμ».