ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 78-70
Το έκτο αστέρι... .
Τρίτη 10 Μάη 2011

Eurokinissi

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τροπαίου της Ευρωλίγκα
Τo 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ευρωλίγκα πρόσθεσε στη συλλογή του από την Κυριακή το βράδυ ο Παναθηναϊκός, που για μια ακόμη χρονιά επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, επικρατώντας στον τελικό του φάιναλ φορ, που διεξήχθη στη Βαρκελώνη, της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 78-70. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο μέρος με όπλο την καλή αμυντική τους λειτουργία εξουδετέρωσαν τα βασικά ατού της ισραηλινής ομάδας (Σχορτσιανίτης, Πάργκο), ενώ επιθετικά παίζοντας κυρίως μέσα από τη ρακέτα (όπου έκαναν πολύ καλή δουλεία οι Φώστσης αρχικά και μετέπειτα ο Μπάτιστ) πήραν μια διαφορά ασφαλείας στο σκορ (13-18, 24-29) την οποία κράτησαν μέχρι το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος και παρά την αντεπίθεση της Μακάμπι η οποία στηριζόταν κυρίως στα μακρινά σουτ και στις ατομικές εξάρσεις των παικτών του (Μπλου, Πνίνι, Ελιγιάχου) τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για το «τριφύλλι» όταν άρχισε να λειτουργεί και η περιφέρεια, όπου οι Διαμαντίδης, Σάτο, Νίκολας ανέλαβαν δράση φθάνοντας τη διαφορά και στους 12 πόντους (69-57). Ενα χαλάρωμα των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα τελευταία 5` λεπτά του αγώνα έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες της Μακάμπι να ανακάμψουν μειώνοντας το σκορ (72-67) αλλά ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί.

Μακάμπι (Μπλατ): Πάργκο 12, Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14(3), Ελιγιάχου 12, Πνίνι 8(2), Μπουρστάιν, Ειντσον 17(2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13(3), Νίκολας 14(2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16(1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.