ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής για τον σύντροφο Χαρίλαο

Την Κυριακή 22 Μάη, στις 11 το πρωί, στη γενέτειρά του, το Παλαιοζογλώπι

Τετάρτη 11 Μάη 2011

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον σ. Χαρίλαο Φλωράκη διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 22 Μάη, στις 11 το πρωί, στη γενέτειρά του, το Παλαιοζογλώπι, με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατό του. Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Ανθρωπος βαθιά λαϊκός, ο σ. Χαρίλαος Φλωράκης έμεινε προσηλωμένος στο δίκιο του λαού και πάλεψε γι' αυτό με κάθε μέσο και σε όλες τις συνθήκες. Οχι μόνο δε μετάνιωσε για το δρόμο που επέλεξε, αλλά συνήθιζε να επαναλαμβάνει ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσε ξανά, αν αυτό μπορούσε να γίνει. Γιατί γνώριζε ότι δεν είχε κάνει λάθος. Γιατί γνώριζε ότι η ζωή ομορφαίνει περισσότερο και ότι η ανθρώπινη υπόσταση καταξιώνεται μόνο στον αγώνα για την αλλαγή της κοινωνίας.

"Οι ζευγάδες φεύγουν, αλλά η σπορά μένει", έλεγε χαρακτηριστικά. Κι είναι πράγματι έτσι. Η σπορά φουντώνει, δίνει καρπούς. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η ανασύνταξη του κινήματος, το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ θα δημιουργήσουν τη λαϊκή στρατιά που θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης ως το επίπεδο της εξουσίας, θα διεκδικήσει και θα επιβάλει ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Γιατί όταν υπάρχει μια πρωτοπορία έτοιμη και αποφασισμένη, η λαϊκή ανταπόκριση θα έρθει».