Ποιητική «Συγκομιδή»
Κυριακή 9 Γενάρη 2000

Εργο του Γ. Βαρλάμου
Μία ξεχωριστή έκθεση φιλοξενείται στο χώρο τέχνης της «Αρτιγκραφ» (Αριστοτέλους 99). Με αφορμή την έκδοση του ποιητικού βιβλίου της Λουκίας Βαρλάμου «Συγκομιδή», παρουσιάζονται τα έργα που κοσμούν την έκδοση. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό βιβλίο, στολισμένο με ζωγραφιές του ζωγράφου - χαράκτη Γιώργη Βαρλάμου, ο οποίος είχε και την τεχνική και καλλιτεχνική επιμέλεια.

Ο μεγάλος μας καλλιτέχνης, στο χώρο της «Αρτιγκραφ», παρουσιάζει έργα της τελευταίας του δουλιάς, καθώς και μία σειρά μικρών έργων τα οποία δημιούργησε ειδικά για να κοσμήσουν το βιβλίο «Συγκομιδή».

Στα εικαστικά έργα (ακριλικά), ο Γ. Βαρλάμος με ευαισθησία και μαστοριά παρουσιάζει τον κόσμο των λουλουδιών. Τα μικρά του έργα, με τα οποία στόλισε τις σελίδες της «Συγκομιδής», είναι μικρές ακουαρέλες, κοσμήματα τα οποία δένουν αρμονικά με την ποίηση, καθώς ο Γ. Βαρλάμος είναι πρωτομάστορας και στην τέχνη του βιβλίου. Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 15 του Γενάρη, παρουσιάζονται και οι σελίδες του τυπωμένου βιβλίου, έτσι ώστε ο επισκέπτης να χαρεί την τέχνη της ζωγραφικής και της ποίησης μαζί.

«Μαγικός Αυλός» στη Λυρική Σκηνή

Ο «Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα όπερας, παρουσιάζεται σήμερα στην αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Τη βδομάδα που ακολουθεί θα δοθούν τρεις ακόμη παραστάσεις, στις 11, 12, 15 του μήνα. Η όπερα παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Χωραφά και του Μίλτου Λογιάδη, σκηνοθεσία Τζορτζ Κοκ, σκηνικά - κοστούμια Αντριου Μπόθα και διεύθυνση χορωδίας Φανής Παλαμίδη. Στο ρόλο του Ταμίνο εμφανίζονται διαδοχικά οι Σώτος Παπούλκας και Αντώνης Κορωναίος, της Παμίνα οι Μάτα Κατσούλη, Μαρία Μητσοπούλου και Αντωνία Καλογήρου, του Ζαράστρο οι Γιώργος Παππάς και Πέτρι Λίντροος, της Βασίλισσας της Νύχτας οι Βασιλική Καραγιάννη και Χριστίνα Γιαννακοπούλου, του Παπαγκένο οι Χάρης Ανδριανός και Τάσσης Χριστογιαννόπουλος. Τραγουδούν, επίσης: Τζούλια Σουγλάκου, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Ελένη Λιώνα, Μαρίνα Βουλογιάννης, Βιβιάνα Γιαννάκη, Μαρία Κομισοπούλου, Μάκης Γαβριηλίδης, Θανάσης Ευαγγέλου, Γιάννης Γιαννίσης, Παναγιώτης Αθανασόπουλος κ.ά.