ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Η συμμετοχή όλων είναι χρέος απέναντι στη ζωή!

Στις 25 Γενάρη, στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ.  

Κυριακή 21 Γενάρη 2001

«Συναγερμός» χτυπά ακατάπαυστα τις τελευταίες τρεις μέρες σε όλο το Λεκανοπέδιο και θα συνεχίσει να χτυπά ως την ερχόμενη Πέμπτη, καλώντας τους κατοίκους του στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ. Ενα συλλαλητήριο καταδίκης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και των δολοφονικών της συνεπειών στους λαούς των Βαλκανίων. Ενα συλλαλητήριο αντίστασης, που «προκαλεί» κάθε προοδευτικό, κάθε φίλο της ειρήνης να το ενισχύσει με την παρουσία του, να καταδικάσει και να απαιτήσει, να υπερασπίσει τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του.

Ηδη πραγματοποιούνται περιοδείες και μαζικές εξορμήσεις, στήνονται τραπεζάκια σε κεντρικά σημεία της πόλης, εκδίδονται ακόμα και αυτοσχέδιες ανακοινώσεις και αφισέτες, που αναρτούνται την ίδια στιγμή παντού, στους χώρους δουλιάς, στα σχολεία, στις συνοικίες.

Επίσης μοιράζεται σε όλη την Αττική η κοινή ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, οι οποίες υπογραμμίζουν πως είναι ανάγκη ζωής πια η ένταση της πάλης σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

«Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι τώρα αγώνας ζωής», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσή τους, με την οποία καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, καλούν όλους να απαιτήσουν:

«Τώρα Ξέρεις: Οι λαοί της Βαλκανικής βρίσκονται μπροστά σε ένα έγκλημα διαρκείας που διαπράττουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση και ελληνική κυβέρνηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων με το αίμα των λαών χαράζει νέα σύνορα, στο βωμό των συμφερόντων των πολυεθνικών θυσιάζει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.

Ο ραδιενεργός πόλεμος, που εξαπέλυσαν από κοινού ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι η πρόβα του νέου επιθετικού ΝΑΤΟικού δόγματος.

Οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για το μοίρασμα των Βαλκανίων συνεχίζονται και οξύνονται.

Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα δεν έχει όρια, δε διστάζει να διαπράξει τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ σε βάρος της ανθρωπότητας».

Καταλήγοντας οι ΚΟ Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ καλούν σε «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ», μια και: «Ηρθε η ώρα η λαϊκή αγανάκτηση να γίνει συνειδητή οργανωμένη πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την πολιτική της κυβέρνησης.

Η υπόθεση της ειρήνης, των δικαιωμάτων στη ζωή και το μέλλον είναι στα δικά μας χέρια.

Ο αγώνας έχει και δύναμη και προοπτική».

Με στόχο να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους το κάλεσμα συμμετοχής στο παλλαϊκό συλλαλητήριο πραγματοποιούνται συνεχείς περιοδείες σε χώρους δουλιάς σε ολόκληρη την Αττική. Στα πλαίσια αυτά, από την Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, προγραμματίζονται να γίνουν περιοδείες:

Αύριο, Δευτέρα
Την Τρίτη, 23/1
Την Τετάρτη, 24/1
Την Πέμπτη, 25/1