ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ξεκίνησαν απ' τη Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 8 Ιούνη 2011

MotionTeam

Δυναμική απάντηση στην αντεργατική - αντιλαϊκή λαίλαπα, στο νέο χαράτσι στις συντάξεις τους, στην Υγεία και στην Πρόνοια, έδωσαν χτες οι συνταξιούχοι της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης μέσα από τη μαχητική και μαζική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη.

Στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, που έγινε στο ΕΚΘ, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, κεντρικός ομιλητής, σημείωσε: «Αυτά τα μέτρα μας οδηγούν καθημερινά στη φτώχεια, και στην εξαθλίωση. Δε θα τους αφήσουμε να μας στείλουν στον Καιάδα, ούτε θα επιτρέψουμε να περάσει η λογική ότι τα γηρατειά είναι κόστος. Μαζί με την εργατική τάξη, ενωμένοι, δίνουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη σε όλη την Ελλάδα για να μην περάσουν τα μέτρα και να ανατραπούν οι αντεργατικές πολιτικές. Είμαστε αποφασιστικά με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, συμμετέχουμε στη δράση του. Το μέλλον και η προοπτική βρίσκεται στο ΠΑΜΕ», τόνισε. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με μαχητική πορεία προς τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν σήμερα οι συνταξιούχοι της Κρήτης με συγκέντρωση στο Ρέθυμνο, ενώ αύριο, Πέμπτη, 9 Ιούνη οι συνταξιούχοι της Αθήνας πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή θα συμμετέχουν και οι συνταξιουχικές οργανώσεις από τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το Αγρίνιο. Επίσης, οι συνταξιούχοι της Ηπείρου πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 16 Ιούνη στα Γιάννενα.