Απορία ψάλτου βηξ...
Τετάρτη 24 Γενάρη 2001

Γρηγοριάδης Κώστας

«Απίθανοι» ήταν πράγματι οι ισχυρισμοί τους οποίους διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλος, σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και τις ευθύνες της για τη χρήση όπλων με απεμπλουτισμένο ουράνιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στο ραδιόφωνο του «902».

«Ενώ η δική μας θέση, της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ - είπε ο υπουργός - ήταν ότι μόνο η πολιτική λύση είναι ενδεδειγμένη να οδηγήσει σε διέξοδο το πρόβλημα του Κοσσόβου, εντούτοις προχώρησε, με την ομόφωνη άποψη όλων των υπολοίπων μελών του ΝΑΤΟ, η επιλογή του πολέμου»! Και ο υπουργός κατέληξε: «...Η πολεμική διαδικασία και η σύγκρουση, ουσιαστικά, βαρύνει όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι συμμετείχανε»!

Αντί άλλου σχολίου περί των ευθυνών της κυβέρνησης, αλλά και για το αν είναι μόνο οι «υπόλοιποι» που φταίνε, προσέξτε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα, φυσικά ομόφωνα, μαζί με τις άλλες ΝΑΤΟικές χώρες υποστηρίζουν την αξιοποίηση της στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο και διαθέτουν την απαραίτητη προβλεπόμενη υποδομή του ΝΑΤΟ, που υπάρχει στην Ελλάδα, για τη λειτουργία και δραστηριότητα του ΝΑΤΟ».

Τα παραπάνω είναι λόγια που ειπώθηκαν την 1/4/99, δηλαδή μόλις μια βδομάδα μετά την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, και ξέρετε από ποιον ειπώθηκαν; Μα από τον ίδιο τον κ. Τσοχατζόπουλο! Πράγμα το οποίο επισημάνθηκε στον υπουργό κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, αλλά η απάντηση που δόθηκε ήταν αντίστοιχη με το... «απορία ψάλτου βηξ».