ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Κλιμακώνουμε με πρώτο σταθμό τις αυριανές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

Με σύνθημα όχι στα νέα βάρβαρα μέτρα, αντεπίθεση με οργάνωση στους τόπους δουλειάς!

Παρασκευή 17 Ιούνη 2011

Προχτές, οι απεργοί στην οδό Φιλελλήνων
Να κλιμακώσει τον αγώνα του ενάντια στα νέα εφιαλτικά μέτρα που η πλουτοκρατία επιδιώκει να του επιβάλει με κάθε τρόπο καλείται ο εργαζόμενος λαός, με πρώτο σταθμό τις αυριανές κινητοποιήσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε ολόκληρη τη χώρα (βλ. διπλανή στήλη).

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει. Κλιμακώνουμε την πάλη μας με συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 18 Ιούνη», σημειώνει στο δικό της κάλεσμα η ΠΑΣΕΒΕ, χαιρετίζοντας τη δυναμική συμμετοχή των ΕΒΕ στην προχτεσινή κινητοποίηση. «Προετοιμάζουμε την αντίδρασή μας, όταν έρθουν τα βάρβαρα μέτρα στη Βουλή. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων σε αγωνιστική ετοιμότητα και αντεπίθεση», τονίζει μεταξύ άλλων.

«Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που μαζί με τα όσα έχουν παρθεί μέχρι τώρα θα μας πετάξουν οριστικά εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Κανένας συμβιβασμός, καμιά συναίνεση, καμιά υποχώρηση», επισημαίνει σε δική της ανακοίνωση η ΟΓΕ, καλώντας και αυτή σε μαζική συμμετοχή στα αυριανά αγωνιστικά ραντεβού.

Την άμεση κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων, χωρίς κανέναν εφησυχασμό και κόντρα σε κάθε αυταπάτη εξυπηρετεί και η πρόταση που οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου κατέθεσαν σε πρόσφατη συνεδρίαση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, για νέα 48ωρη απεργία από τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση του «Μεσοπρόθεσμου» στην Ολομέλεια της Βουλής. «Σε αυτήν την πρόταση επιμένουμε! Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστέρηση. Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνεργοι και η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν αμείλικτο πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο. Σε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά, αποφασιστικά. Να κάνουμε νόμο το δίκιο μας. Οι εργαζόμενοι από τα κάτω, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, με το πύκνωμα της δράσης των επιτροπών αγώνα και των σωματειακών επιτροπών, να σπρώξουν την κατάσταση προς τα εμπρός, να πιστέψουν στη δύναμή τους, να μπούνε μαζικά στη μάχη. Να ανοίξει η συζήτηση μέσα στους τόπους δουλειάς, στις φτωχογειτονιές, στη νεολαία. Να μη μείνει εργάτης έξω από αυτό το κάλεσμα μάχης», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και σε χτεσινή του ανακοίνωση.

Η διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα σε πλήρη ανάπτυξη
Μετά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ αποφάσισε 48ωρη απεργία, ανάλογη απόφαση πήρε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου. Την ανάγκη «να νεκρώσουν οι εργασιακοί χώροι με 48ωρη πανελλαδική απεργία τη μέρα έναρξης της συζήτησης στη Βουλή των νέων αντιλαϊκών μέτρων», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και ΠΕΣ ΝΑΤ.

Η προχτεσινή απεργία όπλισε τους εργάτες με νέα δύναμη

Η ίδια η καθημερινή ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και οι συνεχείς ελιγμοί στους οποίους εξαναγκάζεται η πλουτοκρατία μαζί με τα επιτελεία της για να πετύχει τα σχέδιά της μαρτυρούν την πίεση που ασκεί το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Ενάντια στην επιδείνωση της ζωής τους οι εργαζόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν και να μεγαλώσουν τη δύναμη που απέδειξαν ότι έχουν, μέσα από την πετυχημένη προχτεσινή σκληρή απεργιακή αναμέτρηση. Κόντρα στους πολύμορφους εκβιαστικούς μηχανισμούς και τα διλήμματα που βάζει η εργοδοσία για να τους «ακινητοποιήσει», χιλιάδες και χιλιάδες εργάτες «νέκρωσαν» μεγάλους τόπους δουλειάς. Διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα ότι η υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων απαιτεί ολόπλευρη σύγκρουση με το κεφάλαιο. Ανέδειξαν και συζήτησαν για την ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση μέσα στους τόπους δουλειάς, εκεί όπου καθημερινά κρίνεται η ταξική πάλη. «Βούλιαξαν» το κέντρο της Αθήνας, συγκροτημένα και αποφασιστικά, ενάντια σε προβοκάτσιες που, όπως αναδείχτηκε, σχεδιάζονταν για να χτυπήσουν την απεργιακή πορεία του ΠΑΜΕ, αλλά και κόντρα στη «φίμωση» των ταξικών δυνάμεων που προσπάθησαν να επιβάλουν ξανά τα αστικά ΜΜΕ.

Μηνύματα αλληλεγγύης στην προχτεσινή απεργία έστειλαν στο ΠΑΜΕ η Βασκική Συνδικαλιστική Ομοσπονδία LAB και η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Πορτογαλίας.