ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Ελπιδοφόρα προοπτική
Τετάρτη 24 Γενάρη 2001

Δυναμικό «παρών» και γι' αυτό ελπιδοφόρα και αισιόδοξη προοπτική έδωσαν οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες, την προηγούμενη Κυριακή, με το «Ρ» και τις Αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου στο χέρι, πόρτα την πόρτα, σπίτι το σπίτι, σε πόλεις και χωριά, συμμετέχοντας στην πανεξόρμηση διάδοσης και αύξησης της κυκλοφορίας της εφημερίδας του ΚΚΕ. Συμβάλλοντας, έτσι, στην παραπέρα προπαγάνδιση και εκλαΐκευση της φιλολαϊκής πρότασης του Κόμματος για το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο Πάλης, τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία, το σοσιαλισμό.

Ηταν μια καλή αρχή τα προς διακίνηση 5.000 περίπου φύλλα του «Ρ», που είχαν χρεωθεί οι Οργανώσεις. Το βασικό, όμως, είναι ότι η συμμετοχή των μελών του Κόμματος και των νεολαίων της ΚΝΕ κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, και αυτό οφείλεται στην καλή προετοιμασία και οργάνωση της εξόρμησης, στον καλό σχεδιασμό και το συνεχή έλεγχο. Από κει και πέρα έδρασαν οι «γκρούπες» των συντρόφων, ανά περιοχή-συνοικία στις πόλεις, ενώ στα χωριά ήταν πιο «εύκολα» τα πράγματα.

Βέβαια, η δράση για τη διάδοση της εφημερίδας του Κόμματος, της «άλλης ενημέρωσης» των εργαζομένων και του λαού, δεν είναι ζήτημα μιας πανεξόρμησης που έφερε το «Ρ» στον εργάτη, στον υπάλληλο, στο νεολαίο, στο συνταξιούχο, στον άνεργο, στο μικροεπαγγελματία και αγρότη. Είναι μια συνεχής ιδεολογική και πολιτική πάλη, πάλη που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση των πραγματικών συμφερόντων της πλειοψηφίας του λαού.

Είναι, δηλαδή, «προσωπικό στοίχημα» του κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστριας, του κάθε νεολαίου της ΚΝΕ η συμβολή τους, η προσφορά τους στη μάχη της διάδοσης του «Ρ» και των Αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Η πανεξόρμηση, που συνεχίστηκε και τη Δευτέρα, αγκάλιασε εργασιακούς χώρους. Στόχος των Νομαρχιακών Επιτροπών Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας είναι η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ρ» στην εργατική τάξη, την πρωτοπόρα τάξη της επανάστασης. Η μονιμότητα αυτών των εξορμήσεων, θα μας πει ο Θαν. Παππάς, γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, όχι μόνο τις Κυριακές, αλλά και τις καθημερινές, με τον καθημερινό «Ρ», είναι το ζητούμενο. Η δράση μας στο «βιομηχανικό τρίγωνο» Χαλκίδα-Οινόφυτα-Θήβα πρέπει να συνοδεύεται και να σκοπεύει στην αντίστοιχη διάδοση και αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτής της ζώνης. Εργαζόμενους, που δέχονται την καταπίεση και εκμετάλλευση στυγνών εργοδοτών, ενώ στην εργαζόμενη νεολαία συστηματικά γίνεται προσπάθεια εκμαυλισμού της από την άρχουσα τάξη.