Αρχίζει σήμερα το διήμερο Φεστιβάλ στη Λάρισα

Αύριο θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Πέμπτη 23 Ιούνη 2011

Ανοίγουν, σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., οι πύλες του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα. Οι διήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, Παρασκευή, με την ομιλία του Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Μεθαύριο, Παρασκευή 24 Ιούνη

Από την προχτεσινή προφεστιβαλική στα Ρουμάνικα Νεάπολης Θεσσαλονίκης
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Προχτές στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Στα Ρουμάνικα της Νεάπολης, σε μια από τις εργατογειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ελληνες και ξένοι εργάτες συναντήθηκαν στην προφεστιβαλική εκδήλωση, με θέμα την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών, που διοργάνωσαν οι κλαδικές οργανώσεις της ΚΝΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Με τους ήχους αλβανικών παραδοσιακών τραγουδιών, αλλά και τραγούδια από την πρώην ΕΣΣΔ, Ελληνες και ξένοι κουβέντιασαν και έβγαλαν συμπεράσματα για το ρόλο των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης στο τσάκισμα της ζωής και των δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα αναδείχθηκε και η πρόταση του ΚΚΕ για κοινή πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών με απώτερο στόχο μία κοινωνία που η εργατική τάξη με τους συμμάχους της θα έχει την εξουσία και κάτω από τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας θα καλύπτονται όλες οι ανάγκες της.