ΛΑΡΙΣΑ
Γιορτή νεολαίας κόντρα στη μοιρολατρία

Σήμερα θα μιλήσει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Παρασκευή 24 Ιούνη 2011

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε χτες η κόκκινη πολιτεία στο Κηποθέατρο «Αλκαζάρ», στη Λάρισα, όπου άνοιξε τις πύλες του το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Νέοι εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών, άνθρωποι όλων των ηλικιών ήταν εκεί για να «συναντηθούν» με τη μεγάλη γιορτή της νιότης που «πηγαίνει» κόντρα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, γιατί έχει πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν, σήμερα, με την πολιτική ομιλία, στις 9.45 μ.μ., του Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα ξεχωριστό ήταν το αφιέρωμα στο μορφωτικό - πολιτιστικό ρεύμα των κομμουνιστών στους χώρους εξορίας και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συζήτηση με θέμα «Πάλη με το ΚΚΕ για την αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι για την αλλαγή κυβέρνησης». Ακολούθησε συναυλία με τα «Υπόγεια Ρεύματα».

Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούν περίπτερα για τους Νέους Εργαζόμενους, τους Αγρότες και ΕΒΕ, για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, περίπτερα του Μουσείου Αμπελακίων, του ΕΣΥΝ.

Το σημερινό πρόγραμμα στις δυο σκηνές του Φεστιβάλ στη Λάρισα περιλαμβάνει: hip - hop συγκροτήματα, αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη - συναυλία με πολιτικό τραγούδι από τους Ρίτα Αντωνοπούλου και Λευτέρη Πουλιό, αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο, με αποσπάσματα από τις ταινίες του, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι. Το δικό του ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα θα έχει ο Παιδότοπος.