Ο Μουτούσης νικητής στο 14ο Ηρακλείου Αττικής

Ιδρυτής μη κερδοσκοπικού οργανισμού ο Γκάρι Κασπάροβ

Σάββατο 2 Ιούλη 2011 - Κυριακή 3 Ιούλη 2011

Ο Ι.Μ. Κώστας Μουτούσης (αριστερά, δίπλα του ο G.M. Βασ. Κοτρωνιάς και απέναντί του ο Ο.Μ. Παν. Φρεντζάς) σε παλιότερη ανάλυση παρτίδας στο «Σκάκι - Καφέ Πανελλήνιον»
Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία είχε το 14ο Ανοιχτό Τουρνουά που διοργάνωσαν ο τοπικός Δήμος και η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου Αττικής, με νικητή τον ισχυρό ΙΜ Κώστα Μουτούση.

Στον τελευταίο γύρο κρίθηκε η 1η θέση κι αυτό με ήττα του πρωτοπόρου - μέχρι τον 8ο γύρο - Ηλία Πετράκη και ισοβαθμία του Μουτούση με τον Παπαδημητρίου στους 7 β. και νίκη επί του Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά η βαθμολογία στο Α' γκρουπ: 1 - 2 Μουτούσης, Παπαδημητρίου 7 β., 3 - 5 Πετράκης, Βαλντέν, Γκόγκολης από 6,5 β.: 1ος έφηβος ο Αναγνωστόπουλος με 6 β. (μαζί του ισοβάθμησαν οι Παπαδόπουλος και Κούρκουλος).

Στο Β' γκρουπ νικητής ήταν ο σκακιστής του ΓΑΣ Χολαργού Ιωσήφ Λύτρας με 8 β. 2 - 3 Δαβ. Σαντριάν (Αρμενία), Στέλιος Ευκαρπίδης (Α.Σ. Αιγυπτιωτών) από 6,5 β. Στους νέους νικητές ήταν: Σαντριάν, Παπακώστας, Μπελιώτης (κάτω των 10 χρόνων) Κουτσίδης, Καρούσος, Καρακατσάνης (κάτω των 12). Λέντζος, Ζαχαρόπουλος, Σακελλάριος (κάτω των 14). Λύτρας, Κωνσταντόπουλος, Τσιρώνης (κάτω των 16). Ασημούλα Δούνη, Κουτσίδη, Σκιαδαρέση (κορίτσια 16 χρόνων).

* Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Γκάρι Κασπάροβ επαναλαμβάνει (παράλληλα με την... πολιτική καριέρα) και στην Ευρώπη ό,τι είχε επιτύχει το 2002 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου στα προγράμματα εκμάθησης σκακιού είχαν λάβει μέρος 3.500 σχολεία από 50 πολιτείες. Τον περασμένο μήνα ο Κασπάροβ ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες την ίδρυση παρόμοιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, με σκοπό την προώθηση του αθλήματος σε παιδιά ηλικίας 6 έως 18 χρόνων, στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία των ευρωπαϊκών χωρών με έδρα την πρωτεύουσα του Βελγίου.