ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα για τα ΒΑΕ

Στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΣΤΑΝΛΕΫ»

Παρασκευή 8 Ιούλη 2011

Πλατιά σύσκεψη ομοσπονδιών, συνδικάτων και εργαζομένων, διοργανώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, τη Δευτέρα 11 Ιούλη, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΣΤΑΝΛΕΫ» (Οδυσσέως 1, πλ. Καραϊσκάκη), με στόχο την οργάνωση της πάλης ενάντια στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει από μόνο της στη διαμόρφωση «ενδεικτικής λίστας», την οποία και θα επεξεργαστεί δική της «ομάδα εμπειρογνωμόνων», παρακάμπτοντας και το σχετικό πόρισμα της Διαρκούς Επιτροπής που είχε συστήσει γι' αυτό το σκοπό. Με αυτόν τον τρόπο, αναδείχθηκε ο προσχηματικός ρόλος των διάφορων επιτροπών που συστήνουν κατά καιρούς οι κυβερνήσεις, μόνο και μόνο για να αποτελέσουν το «φύλλο συκής» των όποιων πολιτικών αποφάσεων.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει: «Καμιά αυταπάτη, καμιά εμπιστοσύνη. Το έργο είναι στημένο. Προσπαθούν με δημοκρατικοφανή περιτύλιγμα να μας φορτώσουν 5-7 χρόνια στην πλάτη, να κάνουν ακόμη φθηνότερο το μεροκάματο. Η κατάργηση των ΒΑΕ αποτελεί απαίτηση του κεφαλαίου εδώ και αρκετά χρόνια. Σήμερα, αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να δικαιολογήσουν αυτό που χρόνια σχεδίαζαν».