ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Αύριο η Πανελλαδική Ημέρα Δράσης
Τρίτη 12 Ιούλη 2011

Αύριο, όλοι οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, στα ξενοδοχεία και γενικότερα στον τουρισμό μπορούν να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση στην εργοδοσία, στους μεγαλοξενοδόχους, στην κυβέρνηση, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, απέναντι σε όσους θέλουν να τους μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους δίχως δικαιώματα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, στις καφετέριες, παντού, για να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης, μέσα από τα σωματεία τους, τις Επιτροπές Αγώνα, τα αγωνιστικά τους ψηφοδέλτια. Στην Αθήνα, κορύφωση της αυριανής μέρας δράσης και κατάληξη των ποικίλων δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν απ' το πρωί, είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 7 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα, Τρίτη 12 Ιούλη, οι δραστηριότητες ξεκινούν με παρέμβαση στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», στις 7.30 μ.μ., για την απλήρωτη δουλειά και τις μειώσεις μισθών, ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από τον ΟΑΕΔ και στη συνέχεια στο ΤΑΞΥ και στο ΙΚΑ.

Η κατάσταση στον κλάδο είναι κυριολεκτικά τραγική. Η εποχική και μερική απασχόληση, η δουλειά μιας μέρας, η ενοικίαση μέσω δουλεμπορικών, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, κυριαρχούν. Οι εργαζόμενοι εξοντώνονται κάθε μέρα στη δουλειά, δουλεύοντας κάτω από άθλιες συνθήκες. Συνθήκες που γίνονται κάθε μέρα και χειρότερες για τους εργαζόμενους, οι οποίοι επιβαρύνονται παραπέρα με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ η μεγαλοεργοδοσία στον τουρισμό διαρκώς κερδίζει όλο και περισσότερα.

Οργανωμένος ταξικός αγώνας η απάντηση

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα, να μη νομιμοποιήσουν τα άθλια μέτρα, να μετατρέψουν την αγανάκτηση και την οργή τους σε οργανωμένη δράση. Να συμμετέχουν μαζικά μέσα από την εγγραφή στα σωματεία, την ενημέρωση για τα εργασιακά δικαιώματά τους, την εξασφάλιση της ταξικής πορείας των σωματείων και την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, όπου σήμερα κυριαρχεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Σήμερα, απαιτείται συντονισμένος, οργανωμένος αγώνας, με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, απαραίτητη προϋπόθεση, όχι μόνο για να σταματήσει η επίθεση, αλλά και να περάσουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τη ζωή που τους αξίζει.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού και των Ξενοδοχείων, καλούν τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Ενάντια στις κυβερνήσεις, που μέχρι τώρα συναποφάσισαν και υλοποίησαν όλες τις αναδιαρθρώσεις και τις αντεργατικές, αντιδραστικές πολιτικές της ΕΕ και των άλλων καπιταλιστικών οργανισμών. Ενάντια στους μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοεπιχειρηματίες, που τρομοκρατούν και απειλούν, που θέλουν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που αποδέχθηκε τη λιτότητα των κυβερνήσεων, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Σα μια γροθιά, εργάτες του κλάδου να ενωθούν με τους εργάτες των άλλων κλάδων, ενισχύοντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενισχύοντας τη δική τους ασυμβίβαστη και ανυποχώρητη πάλη.