Παράδειγμα κομμουνιστικής προσφοράς στο χώρο της ενημέρωσης

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγινε την Κυριακή η κηδεία του σ. Κώστα Καραχάλιου

Τρίτη 19 Ιούλη 2011

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης, οι οικείοι του, πλήθος συντρόφων, οι εργαζόμενοι, η Διεύθυνση και όλο το προσωπικό του «902», εκπρόσωποι της Διεύθυνσης, της Συντακτικής Επιτροπής και του προσωπικού του «Ρ» και οι συγχωριανοί του, αποχαιρέτισαν προχτές Κυριακή το απόγευμα, τον σύντροφο Κώστα Καραχάλιο, κομμουνιστή δημοσιογράφο του «902» που «έφυγε» από τη ζωή τόσο νέος, μόλις στα 46 χρόνια του, μετά από πολύμηνη πάλη με τον καρκίνο.

Η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο του χωριού του, στη Φιλιαδόνα Δομοκού, που τόσο αγαπούσε ο σ. Κώστας. Μπροστά στο φέρετρο, που ήταν σκεπασμένο με την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ, στάθηκαν τιμητική φρουρά σύντροφοί του. Τραγικές φιγούρες, απαρηγόρητοι για τον τόσο άδικο χαμό του, δίπλα στο φέρετρο του σ. Κώστα, η αγαπημένη του συντρόφισσα, οι γονείς του και ο αδερφός του.

Αποχαιρετώντας τον σ. Κώστα με συντροφικό πόνο και θλίψη που έφυγε τόσο νωρίς ενώ είχε πολλά να προσφέρει ακόμα στον αγώνα και την οικογένειά του, ο Γιώργος Γκικόπουλος, εκ μέρους της Διεύθυνσης του σταθμού «902» και στέλεχος του Κόμματος, ανάμεσα στα άλλα είπε:

«Ο σύντροφος Κώστας είχε τα χαρακτηριστικά που αρμόζουν σε έναν κομμουνιστή δημοσιογράφο, σε ένα στέλεχος του Κόμματος. Παρέμεινε μέχρι το τέλος μαχητής, πιστός στα ιδανικά και τις αρχές του ΚΚΕ. Οργανώθηκε, το 1981 στην ΚΝΕ και το 1982 έγινε μέλος του ΝΣ της Οργάνωσης Φθιώτιδας και μέλος του ΣΠ Στερεάς της ΚΝΕ στα 1983. Από το 1986 έως το 1991 υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συμβάλλοντας με τη συνέπεια και τη μαχητικότητά του στα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης και της κρίσης στο Κόμμα, στην ανασυγκρότηση της Οργάνωσης.

Διετέλεσε γραμματέας της ΚΟΒ του «902» και μέλος της Διεύθυνσης του σταθμού. Επί 20 χρόνια από τα μικρόφωνα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του «902», πρόσφερε ακούραστα τις υπηρεσίες του στην υπόθεση προβολής των θέσεων του Κόμματος, στην προβολή των αγώνων και των δίκιων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Ως πολιτικός ρεπόρτερ, είτε ως αρχισυντάκτης και παρουσιαστής βασικών πολιτικών εκπομπών σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Η προσφορά του χαρακτηρίζονταν από αυξημένη απαιτητικότητα, αίσθημα προσωπικής ευθύνης και ανιδιοτέλεια. Ηταν αυστηρός αλλά δίκαιος στις όποιες αδυναμίες, ξεκινώντας πάντα από τον εαυτό του. Αποτελούσε και θα αποτελεί παράδειγμα κομμουνιστικής προσφοράς και μάλιστα από το νευραλγικό και δύσκολο χώρο της δημοσιογραφίας, της ενημέρωσης γενικότερα».

«Σύντροφε Κώστα - κατέληξε ο Γ. Γκικόπουλος στον αποχαιρετισμό του - θα είσαι πάντα ζωντανός στη μνήμη και την καρδιά μας», ενώ έκφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια όλων των συντρόφων στην συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα, στα παιδιά του, τους γονείς και τον αδελφό του.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Κώστα, θα σε θυμόμαστε πάντα.