Στη μνήμη
Κυριακή 24 Ιούλη 2011

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΦΩΤ.

Στην μνήμη του πατέρα μου, ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, και του αδερφού, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαλκηδόνας.

Πόπη Τριανταφυλλίδη

Ελένη Νικολιδάκη

***

ΦΩΤ.

Στις 23 Ιούλη συμπληρώθηκαν δύο χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ. Γεννήθηκε στη Χαραυγή Πωγωνίου Ιωαννίνων το 1922. Εντάσσεται στο ΕΑΜ και στον εφεδρικό ΕΛΑΣ, στο 15ο Σύνταγμα. Το 1941 εντάσσεται στο ΚΚΕ. Με τις συγκρούσεις του ΕΛΑΣ με τον ΕΔΕΣ Ηπείρου συλλαμβάνεται από ΕΔΕΣίτες και κρατείται στις φυλακές Κέρκυρας. Μετά τη Βάρκιζα, το 1946, με χαλκευμένες κατηγορίες, καταδικάζεται σε θάνατο και μένει στις φυλακές για 16 χρόνια, αλύγιστος. Στη χούντα περνάει στην παρανομία και δουλεύει στην έκδοση της εφημερίδας «Αδούλωτη Αθήνα» και άλλων εντύπων. Συλλαμβάνεται, όμως, ξανά, το Νοέμβρη του '68 και καταδικάζεται σε 10 χρόνια φυλάκιση. Αποφυλακίζεται τον Αύγουστο του '73 και συνεχίζει τη δράση του από τις γραμμές του ΚΚΕ, μέχρι τέλους.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Κούλα Κυρίτση και η κόρη του Αγαθή Κυρίτση, προσφέρουν 200 ευρώ στην ΚΟ ΜΜΕ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.



ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ