ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εξόρμηση για το δικαίωμα στις φθηνές λαϊκές διακοπές
Πέμπτη 28 Ιούλη 2011

Από παλιότερη εξόρμηση της ΚΝΕ στο λιμάνι του Πειραιά
Μαζική εξόρμηση σε παραλίες και λιμάνια της περιοχής πραγματοποίησαν χτες τα μέλη της ΚΝΕ της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, για το δικαίωμα στις διακοπές, που χρόνο με το χρόνο στερούνται ολοένα και περισσότερες εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.

Εξορμήσεις έγιναν στην παραλία της Καλαμίτσας στην Καβάλα, στην παραλία και το λιμάνι της Κεραμωτής και στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Οι νεολαίοι της ΚΝΕ κάλεσαν το λαό και τη νεολαία να διεκδικήσει το δικαίωμα στις διακοπές, στην ανάπαυση, στην προαγωγή της υγείας τους, στην αναψυχή.

Στις συζητήσεις που έγιναν, οι νέοι κομμουνιστές ανέδειξαν τις δυνατότητες που υπάρχουν - και σήμερα είναι μεγαλύτερες - ώστε να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά, φθηνές λαϊκές διακοπές.

Ξεκαθάρισαν ότι εμπόδιο αποτελούν τα μονοπώλια, το κέρδος της πλουτοκρατίας. Και τόνισαν ότι αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν οι διακοπές κοινωνικό αγαθό για όλους είναι η αλλαγή τάξης στην εξουσία. Απαιτείται η μετατροπή σε κρατική - κοινωνική ιδιοκτησία όλων των μεγάλων ξενοδοχειακών και τουριστικών εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με την κατάργηση της εμπορευματοποίησης της γης. Η γη, τα δάση, οι παραλίες θα αποτελούν λαϊκή, κρατική περιουσία. Με παραγωγή που οργανώνεται στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού και με βάση την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη υπέρ του λαού.