ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
«Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» τα βάρβαρα μέτρα
Παρασκευή 29 Ιούλη 2011

Ως πατριωτισμό παρουσιάζουν οι κυβερνώντες τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό. Ο λαός απαντά: «Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού»
Τα νέα πεδία κερδοφορίας για τα μονοπώλια, οι θυσίες δίχως τέλος του λαού και η φτηνή εργατική δύναμη, όπως αυτά διασφαλίζονται μέσα από την εφαρμοζόμενη πολιτική, αποτελούν τα ισχυρά εργαλεία για την «προσέλκυση επενδύσεων».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χτες στην ημερίδα των Ελλήνων πρέσβεων στο υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας μάλιστα τους διπλωμάτες να προβάλουν τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ως το μεγάλο «συγκριτικό πλεονέκτημα» της χώρας. Στα «εργαλεία» για την προβολή της χώρας και την «ανάταξη του διεθνούς κύρους», ο Γ. Παπανδρέου συμπεριέλαβε πρώτον «το πως καταφέραμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος και την πιο επιθετική δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία του ευρώ» και δεύτερον «το πως υλοποιούμε επιτέλους ένα τεράστιο πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, προσπαθώντας να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο των προηγούμενων ετών».

Στο «πολύ ισχυρό οπλοστάσιο» για την έξοδο από την κρίση και τη διεκδίκηση καλύτερου μεριδίου της εγχώριας πλουτοκρατίας στις «διεθνείς αγορές» συμπεριέλαβε: «Πανίσχυρη ναυτιλία, ανεξάντλητο τουριστικό δυναμικό, ποιοτική αγροτική παραγωγή, απεριόριστες δυνατότητες αξιοποίησης εναλλακτικής, ανανεώσιμης ενέργειας, καινοτόμο επιχειρηματικότητα, ανθρώπινο δυναμικό δημιουργικό και και με υψηλή κατάρτιση, στρατηγική γεωπολιτική και γεωοικονομική θέση, μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και επενδυτικές ευκαιρίες». Ολα αυτά, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αποκτούν πρόσθετη αξία και δυναμική, χάρη στο «μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή το πρόγραμμα των αντιδραστικών αλλαγών που τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή του λαού.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στον τομέα της Ενέργειας, όπου όπως σημείωσε «η χώρα μας κατέχει στρατηγική θέση και ένα τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)». Δεν έκρυψε μάλιστα ότι στόχος είναι «να καταστεί η χώρα ενεργειακός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ.

Παράλληλα, ζήτησε από τους διπλωμάτες να αξιοποιήσουν τις «ιστορικής σημασίας» όπως τις χαρακτήρισε αποφάσεις της συνόδου της ευρωζώνης, γιατί όπως είπε «αποφάσισαν οι εταίροι μας να μας δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας μας και επένδυσαν και επενδύουν σε αυτή την προοπτική έμπρακτα». Συνεχίζοντας τη θριαμβολογία, επανέλαβε ότι στη σύνοδο της ευρωζώνης «όχι μόνον καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας μας, όχι μόνο πετύχαμε καλύτερες συνθήκες για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά πετύχαμε παράλληλα να στηριχθεί αναπτυξιακά η χώρα μας από την ΕΕ με ένα μεγάλο και φιλόδοξο σχέδιο». Συμπλήρωσε επίσης ότι «πετύχαμε την εξασφάλιση του απαραίτητου χρόνου έναντι των αγορών, αλλά και την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα».