«Βιομηχανία» αντιλαϊκών νομοσχεδίων και μέτρων
Κυριακή 31 Ιούλη 2011

Βροχή από αντιλαϊκά νομοσχέδια και μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θέλει με προτεραιότητα να προωθήσει ως τα τέλη Αυγούστου, παρουσιάστηκαν μέσα στη βδομάδα, επιχειρώντας να εμφανίσει έναν οργασμό εργασίας, δήθεν «για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών». Πέρα από τον προπαγανδιστικό χαρακτήρα στο πλαίσιο των θριαμβολογιών για το συμβιβασμό στην ευρωζώνη, πρόκειται για εφαρμογή του μνημονίου και του «μεσοπρόθεσμου» για το σάρωμα λαϊκών δικαιωμάτων και την ενίσχυση του κεφαλαίου.

Τι προβλέπεται:

Ηδη, βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα με τα οποία επιδοτείται το κεφάλαιο, ειδικά στις ασφαλιστικές εισφορές, και προωθούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως το πρόγραμμα για την κοινωφελή εργασία. Και τα νέα προγράμματα θα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Φοροεπιδρομή και ενίσχυση του κεφαλαίου

Στις προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Αυγούστου, είναι τα παρακάτω νομοσχέδια:

Το υπουργείο Εσωτερικών στο δικό του προγραμματισμό με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Αυγούστου έχει σε προτεραιότητα τα παρακάτω νομοσχέδια

Στην Παιδεία
Υγεία και Πρόνοια
Περιβάλλον - Ενέργεια
Αντιμεταναστευτική πολιτική

Πρόκειται για μια σειρά μέτρων για την εφαρμογή της απάνθρωπης αντιμεταναστευτικής πολιτικής που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση, στο γνωστό πλαίσιο της ΕΕ που θεωρεί όλους τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού «παράνομους», εκτός από λίγους που κατά καιρούς «νομιμοποιεί», όσους δηλαδή χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο για να διευρύνει την κερδοφορία του, όπως: Αγριο κυνηγητό των μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας, το γνωστό «φράχτη» στα σύνορα του Εβρου, απελάσεις - εξπρές κλπ.

Δικαιοσύνη

Κ.