ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Εκρηκτική ηρεμία, ενώ ο στρατός είναι προ των πυλών
Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Χιλιάδες αστυνομικοί, ειδικές μονάδες, αντλίες νερού, πλαστικές σφαίρες και ο στρατός ...έρχεται
ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Επιστροφή στο παρελθόν για τη Βρετανία και στα κελεύσματα της Μάργκαρετ Θάτσερ, γνωστής ως σιδηράς κυρίας ή ΤΙΝΑ - ακρωνύμιο του There is no Alternative (Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική) - για την επιβολή της οικονομικής της πολιτικής μέσω και της αιματηρής καταστολής.

«Η αντεπίθεση έχει πραγματικά ξεκινήσει. Θα πληρώσετε για ό,τι κάνατε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων κατά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χτες, με μοναδικό θέμα τις ταραχές, οι οποίες μετά από 4 νύχτες φαίνεται να δείχνουν σημάδια κάμψης. Η ομιλία Κάμερον ήταν πραγματικά ένα θατσερικό παραλήρημα αυταρχισμού, καθώς δήλωσε ευθαρσώς πως οποιαδήποτε μελλοντική εξέγερση ή ταραχές θα αντιμετωπιστούν με στρατιωτικούς όρους, αφού ήδη σχεδιάζεται ο στρατός να αναλάβει δράση, με πρόσχημα την αποδέσμευση αστυνομικού προσωπικού, το οποίο θα ριχτεί πάνω στους «κακοποιούς» σήμερα, «εγκληματικά στοιχεία» όπως τους χαρακτήρισε, αύριο σε «κανονικούς» διαδηλωτές.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίζει ότι κάθε μελλοντικό ενδεχόμενο εξετάζεται, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης να υπάρχουν καθήκοντα που θα μπορούσε να αναλάβει ο στρατός, απελευθερώνοντας περισσότερους αστυνομικούς για την πρώτη γραμμή». Κανονική πολεμική προετοιμασία με πρόσχημα τις ταραχές αλλά έχοντας ουσιαστικά κατά νου τις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινώσει συνδικάτα και φοιτητές από το Σεπτέμβρη, κινητοποιήσεις συντονισμένες ενάντια στην πολιτική εξόντωσης των εργαζομένων που ήδη εφαρμόζει και αναμένεται να ανακοινώσει νέο πιο σκληρό πακέτο το φθινόπωρο.

Επίσης, ο Κάμερον διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι τώρα δεν υπάρχει ταραχές, οι 16.000 αστυνομικοί θα παραμείνουν στους δρόμους του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τουλάχιστον, και τόνισε πως όσοι υπέστησαν ζημιές στην περιουσία τους έχουν δικαίωμα αποζημίωσης. Ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός έκτακτου ταμείου 20 εκατομμυρίων λιρών (22,8 εκατομμύρια ευρώ) για τη βοήθεια όσων καταστημάτων υπέστησαν ζημιές... ακόμη και όσων δεν έχουν ασφάλιση... προσθέτοντας ότι σχεδιάζονται «μέτρα για την αναβολή της πληρωμής των φόρων». Κατέληξε με την ανακοίνωση της αποδέσμευσης βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών (11,3 εκατομμύρια ευρώ) για τις επιχειρήσεις «καθαρισμού και ασφάλειας».

Σε ένα ακόμη πιο τολμηρό βήμα που καταδεικνύει και τον πανικό ο Κάμερον ανέφερε ότι εξετάζονται τρόποι να διακοπεί η αποστολή μηνυμάτων μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter. Πρόκειται για ακριβώς τους ίδιους ιστότοπους που εξήρε προχθές για το ρόλο που διαδραμάτισαν να συντονίσουν χιλιάδες Βρετανούς νέους που βγήκαν να καθαρίσουν την πόλη...

Τέλος, ο Κάμερον έριξε και τα βέλη του στη Μητροπολιτική Αστυνομία υποστηρίζοντας πως, ήταν λάθος της να αντιμετωπίσει τις ταραχές ως ζήτημα δημόσιας τάξης και όχι εγκληματικότητας...