«Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις»

Αγώνας δρόμου ενάντια στα ναρκωτικά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Αθήνα

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Με μεγάλη επιτυχία έγινε πέρσι ο αγώνας δρόμου
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την κορύφωση του 37ου φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Μετά από εκατοντάδες νεανικές γιορτές σε όλη τη χώρα όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Σεπτέμβρη πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 15 - 16 - 17 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντώνη Τρίτση» στο Ιλιον και στη Θεσσαλονίκη στις 8 - 9 - 10 Σεπτέμβρη στο στρατόπεδο «Μελά».

Ξεχωριστή θέση θα έχει και φέτος στο 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, ο αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων, με σύνθημα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις». Ο αγώνας δρόμου που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα γίνει το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Ιλίου (πλατεία Ελευθερίας) και θα διατρέξει το Ιλιον, τους Αγίους Αναργύρους και το πάρκο «Τρίτση».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αυτή τη χρονιά, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τα άλλα κόμματα - διαχειριστές του συστήματος, προωθεί τη νομιμοποίηση και απελευθέρωση των ναρκωτικών, δηλαδή την καταστολή των νεανικών συνειδήσεων. Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ είναι ένα μήνυμα σε όσους επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια νεολαία υποταγμένη, με σκυμμένο το κεφάλι, που δε θα αντιδρά, δε θα αγωνίζεται. Γιατί μια νεολαία που στερείται τα δικαιώματά της στην Παιδεία, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, αλλά έχει «δικαίωμα» να καλλιεργεί χασίς σε γλάστρες, είναι ακίνδυνη για το σύστημα που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται.


Οσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα δρόμου, μπορούν να το κάνουν έγκαιρα στις οργανώσεις της ΚΝΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση kne@kne.gr και στο τηλέφωνο 6987706814.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

-- Κεφαλονιά, Νομαρχία Αργοστολίου, ομιλητής Γ. Χριστοδούλου, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

-- Βέροια, πλατεία Αγ. Αναργύρων.

-- Ελεούσα Ιωαννίνων, νέα πλατεία, 9 μ.μ

-- Λευκάδα, πάρκο παραλίας, 9 μ.μ. Ομιλήτρια Ευτυχία Καραβασίλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

-- Φάρσαλα, με θέμα «Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά». Ομιλητής ο Θ. Αναπλιώτης, μέλος της ΚΕΟΕ και γραμματέας του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ.

-- Τρίκαλα, Αχίλλειο, 9 μ.μ. Ομιλητής Βασίλης Μεταξάς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Τύρναβος, κεντρική πλατεία, 8.30 μ.μ, με θέμα «Αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία». Ομιλητής Πετρος Κρίκης, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

-- Γιαννιτσά, πλατεία ΕΠΟΝ.