ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
Πογκρόμ με 3.100 κλήσεις!

Να ανακληθούν όλες οι διώξεις της Περιφέρειας Αττικής απαίτησαν χτες σε παράσταση διαμαρτυρίας

Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Να σταματήσουν οι εκβιαστικές και τρομοκρατικές διώξεις που εξαπέλυσε η Περιφέρεια Αττικής για να κάμψει τον αγώνα των αυτοκινητιστών ταξί και που όπως αποκάλυψε χτες ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός έχουν φτάσει τις 3.100 κλήσεις σε απολογία, απαίτησαν χτες το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η ΠΑΣΕΒΕ, οι «Επιτροπές Αγώνα στα ταξί» και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Οι αυτοκινητιστές βρέθηκαν στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ύψωσαν πανό και απαίτησαν: Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές διώξεις της Περιφέρειας η οποία στάθηκε αρωγός της κυβέρνησης και εφάρμοσε, μια τρομοκρατική διάταξη του Κ.Ο.Κ., που προβλέπει τη διοικητική ποινή της αφαίρεσης των αδειών κυκλοφορίας, από 1 χρόνο μέχρι και οριστικά, κατά των απεργών των ταξί.

Παρά το γεγονός ότι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ απαίτησαν επίμονα να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί απόφαση να σταματήσει το πογκρόμ των διώξεων, ο περιφερειάρχης θεώρησε, ότι το ΠΣ δε θα ασχοληθεί με το θέμα μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου. Εντελώς προκλητικά κατηγόρησε όσους έκαναν την παράσταση διαμαρτυρίας, ότι εξυπηρετούν «μικροκομματικές σκοπιμότητες», με αιτιολογικό ότι δε συμπλέουν με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου! Την ίδια στιγμή όμως, αποκάλυψε ότι λειτουργεί ουσιαστικά σαν κυβερνητικό όργανο υποστηρίζοντας στο θέμα των διώξεων ότι έχουν γίνει παραβάσεις και ότι «νόμος αλλάζει μόνο με νόμο». Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι δεν έχουν προχωρήσει οι διώξεις «εκβιάζοντας» ουσιαστικά ότι ανά πάσα στιγμή θα ενεργοποιηθούν!

Στον αντίποδα, ο Παναγιώτης Μαυρίκης μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκ μέρους των αυτοκινητιστών, κάλεσε να στηρίξει τον αγώνα τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια να δοθούν όλες οι άδειες ταξί στο μεγάλο κεφάλαιο και επισήμανε ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί. Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια η Λ. Κροκίδη από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση» κατήγγειλε, ότι είναι η πρώτη φορά από το 1999, που η διάταξη αυτή εφαρμόζεται εναντίον απεργών, με της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη Αττικής που έσπευσε να εφαρμόσει τη σχετική εγκύκλιο και να συστρατευθεί στο κυβερνητικό κατασταλτικό μέτωπο.