Πήραν τη σκυτάλη
Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001

Συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μέλη και φίλοι της Νεανικής Συσπείρωσης κατά της αναθεώρησης του άρθρου 24, εκφράζοντας την αντίθεση της νεολαίας και μεγάλου μέρους του λαού της Θεσσαλονίκης στη συντονισμένη προσπάθεια αποχαρακτηρισμού και οικοπεδοποίησης των δασών.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου και ανάρτησαν πανό στα κάγκελα με τα συνθήματα: «Τα δάση είναι ο πλούτος του λαού και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών», «Πωλείται ο νόμος. Πληροφορίες εντός», «Δύο εκατομμύρια καμένα δάση», κ.ά. Οι νεολαίοι διαδηλωτές παρέμειναν 2 ώρες περίπου στην είσοδο του ΥΜΑΘ φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας σχετικό υλικό στους περαστικούς.

Χτες εξάλλου, στις 6 το απόγευμα οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο χώρο του Σιντριβανιού, απέναντι από τη ΔΕΘ, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην καταστροφή των δασών. Να μην περάσει η καταστροφική για το περιβάλλον αναθεώρηση του Συντάγματος».