Ηχοι και φωνές
Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001

Η Αφροδίτη Μάνου εμφανίζεται στις «Γραμμές» μαζί με την Ελένη Ροδά
ΗΑφροδίτη Μάνου και η Ελένη Ροδά συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους (από Πέμπτη έως Κυριακή, 10.30μμ) στις «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός). Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι των Ρέππα - Παπαθανασίου. Η Αφροδίτη Μάνου, εκτός από τα δικά της τραγούδια, έχει ετοιμάσει και ένα πρόγραμμα από τραγούδια του Κάρολ Κινγκ μέχρι της Ρίτας Σακελλαρίου και από Ζαμπέτα μέχρι Blondie, ενώ η Ελένη Ροδά πειραματίζεται με διαφορετικούς μουσικούς χώρους.

Στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο ποτάμι», σήμερα και αύριο, ο Πέτρος Δουρδουμπάκης ξεδιπλώνει μια πορεία 12 ετών στο ελληνικό τραγούδι και παρουσιάζει τα καλύτερα τραγούδια του από τη δισκογραφία του. Τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό, όπως το «Μη σταματάς», τις «Τυφλές ελπίδες», «Κόκκινο κρασί», «Ο,τι άναψε θα σβήσει» κ.ά. Μαζί του, ο Βασίλης Λέκκας και ο Παντελής Θεοχαρίδης.

Το διάσημο ολλανδικό συγκρότημα «Nits» θα δώσει δυο συναυλίες στη σκηνή του «Μετρό» (Γκύζη και Κάλβου), σήμερα και αύριο (9.30μμ), στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του.

Σήμερα και αύριο (10.30μμ), στη μουσική σκηνή «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια), ο Λάκης Παππάς θα μας θυμίσει τις μέρες της παλιάς μπουάτ. Μαζί του στην κιθάρα ο Γιάννης Ηλιόπουλος.

Στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3), σήμερα και αύριο, ο Χρήστος Τσιαμούλης (τραγούδι, ούτι, λαγούτο, σάζι), ο Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), ο Χάρης Λαμπράκης (νέι) και ο Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), θα μας προσφέρουν ήχους της ανατολής και της ελληνικής παράδοσης.

Ρεσιτάλ ακορντεόν θα δώσει ο διάσημος μουσικός και καθηγητής Βιατσεσλάβ Σεμιόνοφ, σήμερα (8.30μμ) στην αίθουσα «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Ο Ρώσος ακορντεονίστας και ιδρυτής της σύγχρονης σχολής του μπαγιάν (ακορντεόν κοντσέρτου με κουμπιά) θα ερμηνεύσει δικές του συνθέσεις και μεταγραφές.

Εως και την Κυριακή, οι «Απουριμάκ» παρουσιάζουν στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή), ένα πρόγραμμα με βάρος στο έντεχνο πρόσωπό τους, αλλά και κάποια τραγούδια από τη δισκογραφική τους δουλιά. Ωρα έναρξης 9.30μμ.

Οι «Τρύπες» επιστρέφουν στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13-15) για να προσφέρουν τρεις ακόμα μεγάλες συναυλίες. Το συγκρότημα που κατόρθωσε να δέσει τον ελληνικό στίχο με τη ροκ μουσική, καταθέτοντας κομμάτια, που έχουν ξεχωρίσει, θα βρίσκεται στη γνωστή μουσική σκηνή από σήμερα μέχρι και την Κυριακή. Τιμή εισιτηρίου: 5.000 δρχ.

Η αυριανή βραδιά (11μμ), πάντως, «στον Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης) έχει τα «χρώματα» των «Μάτζικ ντε Σπελ». Το γνωστό συγκρότημα θα προσφέρει ένα μοναδικό λάιβ, παρουσιάζοντας κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του, αλλά και πολλές διασκευές.