ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΓΕ
Συλλογική - οργανωμένη - μαζική απάντηση στη φοροεπιδρομή
Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011

Την πάλη των γυναικών ενάντια στη φοροεπιδρομή που λεηλατεί το εισόδημα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών οργανώνουν οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ, την ώρα που όλο και περισσότερες γυναίκες αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης πραγματοποίησε σύσκεψη την περασμένη Κυριακή, συζήτησε για τη δράση του και αποφάσισε τις πρωτοβουλίες του για το επόμενο διάστημα. Ολες οι γυναίκες που πήραν το λόγο αναφέρθηκαν στον αναβρασμό που επικρατεί σε κάθε οικογένεια, στην εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει κάθε εργαζόμενος και ιδιαίτερα οι γυναίκες. Η ανεργία τις τσακίζει και είναι παράλληλα αναγκασμένες να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τα πάντα: Για το σχολείο και τον παιδικό σταθμό, για το γιατρό, το νοσοκομείο, τα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Με δεδομένη την κατάσταση αυτή, οι περισσότερες δεν έχουν την πολυτέλεια να κόψουν κάτι από τα έξοδά τους για να πληρώσουν τους νέους φόρους, ούτε είναι διατεθειμένες να στερηθούν οι ίδιες και οι οικογένειές τους όσα είναι απαραίτητα για την επιβίωση.

Γι' αυτό, η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Τσατσά, κάλεσε τις γυναίκες να απαντήσουν στα αντεργατικά μέτρα και στα χαράτσια που δεν έχουν τέλος, στα επιχειρήματα ότι οι θυσίες είναι αναγκαίες και τα σκληρά μέτρα μονόδρομος. Συλλογικά - οργανωμένα - μαζικά να αρνηθούν να τους ληστέψουν για να σωθεί η πλουτοκρατία. Ο σύλλογος είναι προετοιμασμένος να δώσει το «παρών» στις μάχες που έρχονται, να μην αφήσει καμία γυναίκα μόνη της αντιμέτωπη με την επίθεση του κεφαλαίου που το επόμενο διάστημα θα ενταθεί.

Η σύσκεψη κατέληξε σε πρόγραμμα, με το οποίο ο Σύλλογος Γυναικών δίνει συνέχεια στην κοινή δράση που είχε το προηγούμενο διάστημα με φορείς της περιοχής. Μαζί με τον πολιτιστικό Σύλλογο «Στέκι εργαζομένων και νεολαίας» και τα παραρτήματα ταξικών σωματείων, των οικοδόμων, των κλωστοϋφαντουργών, των ιδιωτικών υπαλλήλων, οργανώνει συγκέντρωση στις 29 Σεπτέμβρη, στις 19.00 στην πλατεία Κολιάτσου, ενώ την επόμενη Τρίτη οι φορείς αυτοί θα βρεθούν στην Κ' Εφορία όπου θα επιστρέψουν μαζικά τα χαράτσια.

Ο Σύλλογος έχει βγάλει ανακοίνωση και έχει ήδη ξεκινήσει να καλεί τις γυναίκες να δώσουν μαζικά το «παρών» στις πρωτοβουλίες αυτές, όπως και στις απεργιακές μάχες στις 5 και 19 Οκτώβρη. Τις επόμενες μέρες, θα πολλαπλασιάσει τις εξορμήσεις σε παιδικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία, μαγαζιά και άλλους χώρους εργασίας. Θα εντείνει τη δράση του και θα συζητήσει με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες, ώστε η αντιλαϊκή επίθεση να πάρει ξεκάθαρη απάντηση: «Δεν χρωστάμε - δεν πληρώνουμε».