ΕΣΚ-ΟΤΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
Να ακυρώσουμε στην πράξη τη συμφωνία της υποταγής

Πιλότος για το μεγάλο κεφάλαιο η συμφωνία της πλειοψηφίας της ΟΜΕ -ΟΤΕ που εξασφαλίζει επιπλέον 350 εκατομμύρια κέρδη στην εργοδοσία την επόμενη τριετία

Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011

Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στον ΟΤΕ, ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του
Με 26 ψήφους υπέρ και 8 κατά, η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ επικύρωσε χτες την επαίσχυντη συμφωνία με την εργοδοσία του ΟΤΕ, για μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 11% μεσοσταθμικά την επόμενη τριετία. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, όπως το 2005 καταβαράθρωσαν τους νέους εργαζόμενους, έτσι και τώρα άνοιξαν την Κερκόπορτα στην εργοδοσία για να πετσοκόψει τους μισθούς. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ-ΟΤΕ καταψήφισαν τη συμφωνία υποταγής και μέσα από συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς καλούν τους εργαζόμενους του ομίλου να απορρίψουν τη συμφωνία, να κινητοποιηθούν και με τον αγώνα τους να την ακυρώσουν στην πράξη.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ-ΟΤΕ υπογραμμίζει ότι η συμφωνία της πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα προσθέσει στα κέρδη των μεγαλομετόχων του ΟΤΕ ακόμα 350 εκατομμύρια ευρώ κέρδη για την επόμενη τριετία, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «πιλότο, για την κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο, για όλες τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις, να ισοπεδώσουν ακόμη περισσότερο τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Προσθέτει επίσης ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξασφάλισαν στη διοίκηση το χρόνο για να ολοκληρώσει την αναδιοργάνωση και να προχωρήσει τη συγχώνευση με την «Cosmote», όμως δεν υπάρχει αναδιοργάνωση και συγχώνευση χωρίς απολύσεις και μείωση των θέσεων εργασίας.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της ΓΣΕΕ η παράταξη της ΕΣΚ-ΟΤΕ σημειώνει: «Ο θεσμός των ΣΣΕ, που αποτελεί βασικό συστατικό της ύπαρξης και δράσης των συνδικάτων, θωρακίζεται όταν αποτελεί όπλο στη συλλογική δράση που χρησιμοποιείται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη βελτίωση του μισθού, των συνθηκών εργασίας τους. Διαθέτουν απύθμενο θράσος όσοι κομπορρημονούν και μάλιστα εκλεγμένα μέλη ΔΣ των σωματείων, ότι η υπογραφή ΣΣΕ που μειώνει μισθούς και δικαιώματα είναι πολύ καλή γιατί θωρακίζει το θεσμό».

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ξεκαθαρίζει ότι: «Η ΕΣΚ-ΟΤΕ όχι μόνο καταψηφίζει τη συμφωνία, αλλά θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων. Να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι και να την ακυρώσουν στην πράξη. Θα πάρει πρωτοβουλίες για οργάνωση συνελεύσεων, συγκεντρώσεων στους χώρους δουλειάς, με ανοιχτή - μαζική συμμετοχή των εργαζομένων για να φυσήξει αγωνιστικός αέρας, κόντρα στην ηττοπάθεια των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και τα άσφαιρα πυρά των ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΣΕ κλπ.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ να οργανωθούν και στο κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ. Στην ενιαία επίθεση των εργοδοτών του κλάδου να δώσουμε ενιαία ταξική απάντηση με γερές ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, επιτροπές αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ».