ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Νέα απόδειξη ΝΑΤΟικού ψεύδους...
Σάββατο 8 Γενάρη 2000

Associated Press

Ο,τι είχε απομείνει από το επιβατικό τρένο μετά το ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Η βρόμικη προπαγάνδα που χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ στη διάρκεια των φονικών επιδρομών κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας είναι λίγο πολύ γνωστή. Το περασμένο 48ωρο, όμως, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμη αρκετά χαρακτηριστικό συμβάν σε σχέση με τον τρόπο που το ΝΑΤΟ «ενημέρωνε» τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο στρατηγείο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την «Φρανκφούρτε Ρούντσαου», το ΝΑΤΟ έπαιξε με ταχύτητα τριπλάσια της κανονικής το βίντεο που αναφερόταν στην πολύνεκρη αεροπορική επίθεση σε εμπορικό τρένο στη γέφυρα της σερβικής πόλης Γκρντέλισκα, για να δείξει πως ο χρόνος δεν ήταν επαρκής προκειμένου να αποφευχτεί η τραγωδία...

Και όμως, τότε, οι ΝΑΤΟικοί εκπρόσωποι στις Βρυξέλλες διέψευδαν κατηγορηματικά τις πληροφορίες που έφεραν το «δήθεν λάθος» στη Γκρντέλισκα να μην είναι παρά ένα ακόμη σκόπιμο και διόλου τυχαίο ΝΑΤΟικό φονικό. Ετσι, σήμερα, επτά με οκτώ μήνες μετά το συγκεκριμένο συμβάν, αποκαλύπτεται πως το «βίντεο» της ΝΑΤΟικής ενημέρωσης «έτρεξε» με τριπλάσια ταχύτητα για να δημιουργηθεί η ψευδής εντύπωση πως τάχα οι πιλότοι των ΝΑΤΟικών βομβαρδιστικών δεν είχαν χρόνο να αλλάξουν την πορεία των κατευθυνόμενων με λέιζερ βλημάτων.

Νέα επίθεση κατά Σέρβων

Κοσσοβάροι Αλβανοί εξαπόλυσαν χτες, ημέρα γιορτασμού των Χριστουγέννων (σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο) μία νέα σειρά δολοφονικών επιθέσεων κατά της εναπομείνασας σερβικής κοινότητας στην επαρχία.

Σύμφωνα με χτεσινές ανακοινώσεις της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ στην Πρίστινα και τα γιουγκοσλαβικά Μέσα Ενημέρωσης, δύο Σέρβες σφαγιάστηκαν χτες όταν δέχτηκαν απρόκλητα επίθεση από ομάδα Κοσσοβάρων Αλβανών κακοποιών στη νοτιοδυτική κοσσοβάρικη πόλη, Πρίζρεν. Οι δύο γυναίκες δέχτηκαν την επίθεση καθ' οδόν προς χριστιανικό ναό της περιοχής προκειμένου να παραστούν στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Εκπρόσωπος των ΝΑΤΟικών δυνάμεων δήλωσε άγνοια για το συμβάν, το οποίο σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ» συνέβη χτες γύρω στις 8.30 το πρωί (τοπική ώρα).

Το ίδιο 24ωρο, ο ύπατος εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Μπερνάρ Κουσνέρ, μετέβη στο σερβικό ορθόδοξο μοναστήρι της Γκραμπάνιτσα για να παραστεί στο εορταστικό χριστουγεννιάτικο γεύμα που έδιναν οι ηγέτες της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα μόνον εορταστική δεν ήταν, καθώς πολλοί από τους παριστάμενους άδραξαν την αφορμή της παρουσίας του Κουσνέρ για να διατυπώσουν παράπονα για τις πράξεις τυφλής αντεκδίκησης των Κοσσοβάρων Αλβανών ενάντια στις κάθε λογής μειονότητες της επαρχίας. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε ο Επίσκοπος Αρτέμιος μετά τη συνάντησή του με τον Μπερνάρ Κουσνέρ: «Ακόμη και εάν επρόκειτο για κάποιο είδος γιορτασμού, το κλίμα ήταν πολύ βαρύ... Θύμιζε κηδεία και όχι τη μέρα που γεννήθηκε ο Χριστός»...