ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Δε θα μας πάρετε τη ζωή»
Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011

Με τα χαρατσόχαρτα στο χέρι έφτασαν οι συνταξιούχοι στο υπουργείο Οικονομίας
«Δεν έχουμε, δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να πληρώσουμε γιατί μας τα πήρατε όλα και τώρα θέλετε να μας πάρετε την ίδια μας τη ζωή». Αυτή τους την απόφαση διαδήλωσαν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι στην Αθήνα, οι οποίοι πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στο υπουργείο Οικονομίας, στην είσοδο του οποίου έκαψαν εκατοντάδες εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια πορεία προς την Ι' ΔΟΥ, όπου έκαψαν τα χαρατσόχαρτα, πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ.

Στη συγκέντρωση στην Αθήνα που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης τόνισε ότι «η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο μεγάλη και δυναμική». Σε «οργανωμένο αγώνα», κάλεσε ο Παντελής Τάτσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ενώ στην ίδια κατεύθυνση ο Π. Βασιλόπουλος πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων του ΟΣΕ δήλωσε «δεν πάει άλλο αυτή η καταστροφή». Η Σ. Ακζιώτη πρόεδρος του Συλλόγου των Δημοσίων Υπαλλήλων της Αθήνας υπογράμμισε: «Λέμε όχι στην αστική νομιμότητα. Για μας νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση ο Δ. Μαυροδόγλου από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ακολούθησε δυναμική πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Οικονομίας.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη συνέλευση των συνταξιούχων μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Χ. Σαλονικιός, ο οποίος κάλεσε τους συνταξιούχους να μην τρομοκρατηθούν από τις απειλές για χρεοκοπία και στάση πληρωμών. Ο Δ. Πατσιάς μετέφερε τον αγωνιστικό χαιρετισμό των Συνταξιούχων ΟΤΑ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Θ. Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία, μέσω των κεντρικών οδών, προς την Ι' Εφορία. Μπροστά στην είσοδο της εφορίας, έκαψαν τα χαράτσια.