ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού την Κυριακή
Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011

Phasma

Από την κινητοποίηση των μαθητών στην Αθήνα, στις 20 Σεπτέμβρη
Τους χιλιάδες μαθητές που από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε όλη την Ελλάδα παλεύουν «για να μην πληρώσουμε δεκάρα τσακιστή για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας, για να καλυφθούν τώρα όλες οι ανάγκες των σχολείων από το κράτος, για να μην συγχωνευτεί, να μην καταργηθεί κανένα σχολείο, να έρθουν όλα τα βιβλία τώρα» χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) και καλεί όλα τα Συντονιστικά σε κάθε πόλη και δήμο, όλους τους μαθητές και τα σχολεία να συμμετέχουν στη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων στην Γκράβα (Αθήνα), την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι.

Ηδη αποφάσεις για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό έχουν πάρει τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Πάτρας, Τούμπας, Αγρινίου, Ευόσμου και το ΕΠΑΛ Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας του Συντονιστικού της Αθήνας έχει ως εξής:

«Με ευθύνη της κυβέρνησης κλείνουν τα σχολεία! Δε δίνουν λεφτά για την Παιδεία και δεν έχουμε ούτε βιβλία ακόμα, ενώ μπήκε ο Οκτώβρης. Η πολιτική τους και όσοι τη στηρίζουν έχουν γονατίσει τις οικογένειές μας. Μας ετοιμάζουν ένα μέλλον - κόλαση καθώς ή θα είμαστε άνεργοι ή θα δουλεύουμε ανασφάλιστοι για 500 ευρώ. Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της μαστούρας, γιατί μας θέλουν υποταγμένους, με σκυφτό το κεφάλι, να μην αντιδρούμε, να μη συζητάμε, να μη διεκδικούμε. Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματά μας έστειλε την εισαγγελία και την αστυνομία.

Οσο τσακίζουν τις οικογένειές μας, όσο στα σχολεία μας επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση, εμείς θα κινητοποιούμαστε για μόρφωση - δουλειά - ζωή!

Από την πρώτη μέρα κιόλας τους στείλαμε το μήνυμα: Οι μαθητές δε σκύβουμε το κεφάλι. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Σε δεκάδες πόλεις όλο και περισσότερα σχολεία μπαίνουν στον αγώνα. Χιλιάδες μαθητές συμμετείχαμε σε αγωνιστικές διεργασίες και κάναμε γενικές συνελεύσεις παρά τις απειλές και τα εμπόδια που βρήκαμε μπροστά μας. Οργανώσαμε τον αγώνα μας και προχωρήσαμε σε καταλήψεις, πορείες, κλεισίματα δρόμων, συγκροτήθηκαν δεκάδες τοπικά συντονιστικά. Απαιτήσαμε κανείς μαθητής να μην τιμωρηθεί επειδή συμμετείχε σε αγώνες.

Κάνουμε στην άκρη όλες τις προσπάθειες τρομοκράτησης, συκοφάντησης και διάσπασης των αγώνων μας.

Απαντάμε οργανωμένα και συντονισμένα ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας. Κανένας μαθητής δεν είναι μόνος του. Τώρα πρέπει να είμαστε μια γροθιά, σε όλη την Ελλάδα. Μια γροθιά με τους εργαζόμενους, με τους αγωνιστές καθηγητές και φοιτητές, με το λαό.

Εγινε φανερό πως όταν είμαστε ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ!».