ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Κραυγή αγωνίας από γονείς - εργαζόμενους
Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας
Τον κυβερνητικό εμπαιγμό απέναντι στην κραυγή αγωνίας για τον άμεσο κίνδυνο που μπαίνει στη ζωή μικρών παιδιών, εφήβων και ενήλικων ασθενών από την κατάργηση του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», τη συγχώνευση του Τμήματος Ινοκυστικής και του Τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας πήραν σαν απάντηση εργαζόμενοι και γονείς ασθενών παιδιών στην παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, γονείς ασθενών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μεσογειακής Αναιμίας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής. Παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία εδώ και τρείς ημέρες όταν πήγαν στο υπουργείο τους είπαν ότι δεν βρίσκεται κανείς εκεί.

Εργαζόμενοι και γονείς παρέμειναν στο υπουργείο και διαμήνυσαν ότι δε θα φύγουν αν δεν συναντηθούν με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας. Τελικά, και κάτω από την επιμονή και την πίεση που άσκησαν, συναντήθηκαν στη αρχή με τον ...αναρμόδιο γενικό γραμματέα Γ. Κατριβάνο και στη συνέχεια με τον Νίκο Πολύζο, γενικό γραμματέα του υπουργείου αρμόδιου για θέματα Νοσοκομείων. Ακρως προκλητικά ο γγ του υπουργείου εμφανίστηκε «έκπληκτος» για το γεγονός της κατάργησης και της συγχώνευσης των συγκεκριμένων τμημάτων. Μάλιστα, επικοινώνησε εκείνη την ώρα με το διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» για να ζητήσει ...διευκρινίσεις. Τελικά, δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα σε κοινή σύσκεψη στο νοσοκομείο μεταξύ του υπουργείου, του διοικητή και των εκπροσώπων εργαζομένων και γονέων.

«Η αποκάλυψη και προβολή του ζητήματος από επιστημονικό προσωπικό και εργαζόμενους του νοσοκομείου μαζί με γονείς τούς έχει ενοχλήσει, γι' αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν διάφορες καθυστερήσεις και προβλήματα ώστε να καμφούν οι αντιδράσεις. Εμείς θα βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και θα δώσουμε μάχη για να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα», τόνισε μετά τη συνάντηση ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους του ΣΕΑΑΝ.