ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001

Λεωνίδας Σαρίδης
Φωτ. 2

Στις 3 του περασμένου Δεκέμβρη, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον άδικο χαμό του ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΔΗ από την Κοκκινιά Κιλκίς. Πνίγηκε σε ηλικία 42 χρόνων, ενώ ψάρευε στα νερά της Ουρανούπολης Χαλκιδικής.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του πατέρα του ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΑΡΙΔΗ, και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, η Χρυσούλα και ο Μενέλαος Γαβριηλίδης προσφέρουν 5.000 δρχ. στην ΚΟ Κιλκίς.

Και οι δύο ήταν μέλη του ΚΚΕ και τακτικοί αναγνώστες του «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, παλαιού Αϊστρατίτη, ο οποίος πέρασε 18 χρόνια στις εξορίες και επέζησε από τη μάχη της πείνας του Αϊ - Στράτη στην Κατοχή. Καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της Κατοχής από τους κατακτητές, προσφέρω στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 200.000 δρχ.

Π. Κ. Σ.

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΜΑΡΙΑΣ, η οποία πέθανε πριν από 2 χρόνια, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Γιάννης Ξυδιάς

* * *

Φωτ.

Στις 12 Νοέμβρη 2000 «έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος αγωνιστής ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1940. Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1909. Πήρε μέρος στο μεγάλο πατριωτικό απελευθερωτικό αγώνα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ.

Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και καταδικάστηκε από έκτακτο Στρατοδικείο δυο φορές σε θάνατο. Κρατήθηκε στις φυλακές 7 χρόνια.

Κώστας Σαρίδης
Το 1967 η δικτατορία των συνταγματαρχών τον συνέλαβε και τον έστειλε εξορία.

Ο Τάκης Πολυχρονάς αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Τα παιδιά του και οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Αμαλιάδας 100.000 δρχ. και το Παράρτημα Αμαλιάδας της ΠΕΑΕΑ 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ και ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΥΔΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Κολωνού της ΠΕΑΕΑ πρόσφερε στο ΚΚΕ 8.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

* * *

Στη μνήμη του φίλου και συναγωνιστή ΛΑΜΠΡΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ, δραστήριου ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή, από την Απόλπαινα Λευκάδας και αντί για στεφάνι στη σορό του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στη ΝΕ Λευκάδας, 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», 5.000 δρχ. στην ΚΝΕ και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Λευκάδας της ΠΕΑΕΑ.

Γεράσιμος Μαράκιας, Γεράσιμος Αργανιάς

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, η Νίτσα Παπανικολάου προσφέρει 5.000 δρχ. στο Κέντρο Μελέτης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ.