ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Μπαράζ από νέα μέτρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, καρατόμηση σε κατώτατους μισθούς και μεροκάματα, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Στο αντιλαϊκό τραπέζι η πλήρης εφαρμογή της κοιναγορίτικης Οδηγίας «Μπολκεστάιν» κ.ά.

Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011

Οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή στα χειρότερα που έρχονται, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για την ανατροπή τους
Σφοδρή κλιμάκωση στην ομοβροντία από τα νέα αντιλαϊκά πακέτα, που πρόκειται να ξετυλίξουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να κάνουν φτηνότερους τους εργάτες, για να τους παραδώσουν δέσμιους στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, προαναγγέλλει τώρα το αιματοβαμμένο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας.

Το κείμενο της έκθεσης της Κομισιόν, που διοχετεύτηκε χτες στη δημοσιότητα, ενόψει και της εκταμίευσης της 6ης δόσης και του νέου μηχανισμού στήριξης της πλουτοκρατίας, αποκαλύπτει τις μεταξύ τους συμφωνίες για τα μέτρα - κόλαση, που, από κοινού, έχουν σχεδιάσει, μπροστά στα οποία αυτά που ήδη ψήφισαν, όπως τα χτεσινά, φαντάζουν απλές παρωνυχίδες.

Ανάμεσα σε άλλα, έρχονται τώρα να βάλουν μπροστά την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μείωση στον κατώτατο μισθό και στο μεροκάματο, τη συρρίκνωση και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και επιπλέον πρόσθετα μέτρα με αφετηρία στα 8,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014. Τα παραπάνω στοιχειοθετούν και το θεμέλιο των συζητήσεων και αποφάσεών τους στην επικείμενη, αυτήν την Κυριακή, Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Ομολογούν ότι έχουν πέσει έξω σε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους τους, στα ελλείμματα, στα φορολογικά έσοδα, ταυτόχρονα με την αλλαγή προς το χειρότερο και των εκτιμήσεών τους σχετικά με την κατρακύλα του παραγόμενου ΑΕΠ, για την αύξηση και της επίσημης ανεργίας κ.ά.

Με τη χτεσινή έκθεση, προαναγγέλλουν τα πολύ χειρότερα απέναντι στο λαό και συγκεκριμένα: