Εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ΚΝΕ

Αύριο το Φεστιβάλ της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011

Από την παράσταση της Ομάδας Χορού της ΚΝΕ στο φετινό Φεστιβάλ
Εκδηλώσεις για νέους εργαζόμενους, εκδηλώσεις μελέτης και άντλησης ιστορικής πείρας, μια εκδρομή για μαθητές, αλλά και συναντήσεις συγκρότησης των καλλιτεχνικών ομάδων της ΚΝΕ στην Αττική, περιλαμβάνονται στις δραστηριότητες της ΚΝΕ αυτές τις μέρες σε διάφορες πόλεις. Συγκεκριμένα:

Αύριο Παρασκευή, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται το Φεστιβάλ της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων:

-- Από το πρωί θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5.

-- Στις 7 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση των ιστορικών εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», με ομιλητή τον Αναστάση Γκίκα, συνεργάτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., προβολή ταινιών μικρού μήκους με θέμα τα σοβιετικά κινούμενα σχέδια.

-- Στις 9 μ.μ., πολιτική ομιλία από τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με συναυλίες από το συγκρότημα της ΚΝΕ, ερασιτεχνικά συγκροτήματα και ρεμπέτικο λαϊκό γλέντι.

Εκδρομή στο Χορτιάτη

Εκδρομή στο Χορτιάτη, για ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας, διοργανώνουν οι Μαθητικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, το Σάββατο 5 Νοέμβρη. Η αναχώρηση θα γίνει στις 11 το πρωί από το Αγαλμα Βενιζέλου. Η εκδρομή πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 67 χρόνων από το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη το Σεπτέμβρη του 1944, όπου 144 κάτοικοι, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα, έπεσαν θύματα των ναζιστικών δυνάμεων και των ντόπιων συνεργατών τους.

Συναντήσεις των καλλιτεχνικών ομάδων

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκινούν οι πολιτιστικές ομάδες της ΚΝΕ στην Αττική. Η ΚΝΕ έχει ομάδα χορού, θεάτρου και μουσικά σχήματα (ορχήστρα, λαϊκο-ρεμπέτικο, κλασική μουσική), όπου συμμετέχουν μέλη, αλλά και φίλοι της Οργάνωσης και τη δουλειά τους την έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα Φεστιβάλ, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 5 Νοέμβρη θα γίνουν οι συναντήσεις για τη συγκρότηση και λειτουργία των μουσικών σχημάτων και της θεατρικής ομάδας, με παλιούς και νέους συμμετέχοντες, ενώ ήδη έγινε η συνάντηση της ομάδας χορού. Η συνάντηση για τα μουσικά σχήματα είναι στις 11 π.μ. στο «Στέκι νεολαίας και εργαζομένων» (Πατησίων 252) και η συνάντηση για τη θεατρική ομάδα είναι στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών). Για συμμετοχές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για τη θεατρική ομάδα στο τηλέφωνο 6977285471 και για τα μουσικά σχήματα στο τηλέφωνο 6977776663.

Αλλες εκδηλώσεις