ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Από τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη ξεκινούν οι αρχαιρεσίες
Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011

Τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη ξεκινάνε οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Νοέμβρη 2011 και θα διεξαχθούν στις έδρες των παραρτημάτων. Οι ώρες διεξαγωγής των αρχαιρεσιών θα είναι από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., ενώ τις πρωινές ώρες από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., είτε σε τόπους δουλειάς, είτε στα κεντρικά γραφεία (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Το Συνδικάτο, με ανακοίνωσή του, που μοιράζεται πλατιά σε γιαπιά, οικοδομές και μεγάλα έργα σε όλη την Αθήνα, απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες. Και τονίζει: «Η συμμετοχή σου στις εκλογές του συνδικάτου βοηθάει τον αγώνα μας. Τα αντεργατικά μέτρα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θέλουν να μας τα πάρουν όλα. Θέλουν να μας κάνουν πάμφθηνους εργάτες με μεροκάματα ξεφτίλας. Γι' αυτό κυβέρνηση, τρόικα, το κεφάλαιο και τα κόμματά του, θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Λύσεις για τα προβλήματά μας θα δώσουμε εμείς με τον αγώνα μας. Αυτή είναι η δύναμή μας. Τώρα έχουμε ανάγκη όλοι τον αγώνα και ο αγώνας μάς έχει όλους ανάγκη. Κανένας δεν πρέπει να λείψει».

«Το Συνδικάτο είμαστε όλοι εμείς, τα μέλη του», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση. «Η εργοδοσία έχει αμολύσει τα καλοταϊσμένα σκυλιά της να γαυγίζουν: "μακριά από τα συνδικάτα", "τα συνδικάτα φταίνε για την κρίση", "οι συνδικαλιστές τα παίρνουν". Σε θέλουν ξεμοναχιασμένο, ακίνδυνο, να αγανακτείς στο σπίτι και στο καφενείο, αλλά μέχρι εκεί. Το συνδικάτο μας και οι συνδικαλιστές του δεν είναι του χεριού τους, δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Οι αγώνες μας έχουν γράψει ιστορία».

Τέλος, το Συνδικάτο καλεί τα μέλη του με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές να παλέψουν: