ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Αρνούμαστε οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια»

Παράσταση διαμαρτυρίας μεθαύριο Δευτέρα στο κατάστημα της ΔΕΗ

Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στη Λάρισα
Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροαγρότες να αρνηθούν οργανωμένα να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση, απηύθυναν, σε συνέντευξη Τύπου χτες, εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Νομού Λάρισας (ΠΑΜΕ, Εργατικό Κέντρο, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ). «Αρνούμαστε οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια για τα ακίνητα και το εισόδημα» τόνισε ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, επισημαίνοντας ότι «τώρα είναι ανάγκη να δείξει ο λαός τη δύναμή του. Ολοι για έναν και ένας για όλους»!

Μεθαύριο Δευτέρα, στις 8 π.μ., θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας για τη χαρατσοεπιδρομή της κυβέρνησης, στο κατάστημα της ΔΕΗ, στη Λάρισα. Χτες το πρωί έγιναν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και το απόγευμα στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης, ενώ συνεχίζονται οι λαϊκές συνελεύσεις για τη συγκρότηση Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα και για τη λήψη αποφάσεων οργανωμένης δράσης.

Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα συγκροτήθηκε, προχτές το βράδυ, στον Τύρναβο, σε συνέλευση που κάλεσαν στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Νομού Λάρισας και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής. Την απόφασή τους να μην πληρώσουν τα εξοντωτικά χαράτσια «δήλωσαν» και οι κάτοικοι της συνοικίας Ιπποκράτης Λάρισας, σε ανοιχτή συνέλευση που κάλεσε η τοπική Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Τ. Τσιαπλές υπογράμμισε πως, ήδη, σε μια σειρά συνοικίες (Αμπελόκηποι, Ιπποκράτης, Νεάπολη, Αγ. Κωνσταντίνος, Αβέρωφ), σε κεφαλοχώρια (Φαλάνη, Τύρναβος), έχουν συγκροτηθεί Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα και θα γίνουν κι άλλες για την οργάνωση της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα.

Οσον αφορά στους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης ότι θα διακοπεί το ρεύμα σε όποιους δεν πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα και στο πώς θα οργανωθεί η δράση, μεταξύ των άλλων, είπε: «Πρέπει να απαντήσουμε με οργάνωση στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα χωριά και με μαζικές συνελεύσεις να αποφασίζουμε:

(Τηλέφωνα Εργατικού Κέντρου 2410.250.708, 2410.532.459, Συνδικάτου Οικοδόμων 2410.536.169, Συνταξιούχων ΙΚΑ 2410.536.160).

Πέτυχαν επανασυνδέσεις στην Κέρκυρα

Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΔΕΗ στην Αλεπού της Κέρκυρας προχώρησαν χτες το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές Γαρίτσας, Γιαννάδων, Βαλανιού, Αϊ Μαθιά, Επισκοπιανών και Κουραμάδων απαιτώντας να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό. Δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές παρεμβάσεις, με την ενεργή συμμετοχή και το αγκάλιασμα των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά που είχαν σαν αποτέλεσμα να αποτραπεί η διακοπή ρεύματος σε 15 λαϊκές οικογένειες και σε άλλες 15 να επανασυνδεθεί το ρεύμα κάλεσαν τον κερκυραϊκό λαό να μην πληρώσουν τα χαράτσια της κυβέρνησης για τα ακίνητα που φτάνουν στα σπίτια με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Προτρέποντας τους κατοίκους να παραδώσουν τους λογαριασμούς με τα χαράτσια στις λαϊκές επιτροπές ώστε να παραδοθούν μαζικά και οργανωμένα στη ΔΕΗ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στην οικογένεια των αναπήρων (2012-12-11 00:00:00.0)
Οργανωμένος αγώνας ενάντια στα χαράτσια (2012-10-06 00:00:00.0)
Ολοι την Τρίτη στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ έξω από τις εφορίες (2011-12-03 00:00:00.0)