ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Κινητοποίηση ενάντια στα διόδια στο σταθμό Ιάσμου

Μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο στην κινητοποίηση ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ που για δύο ώρες κράτησαν ανοιχτά τα διόδια και οι οδηγοί δεν πλήρωναν το χαράτσι

Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011

Από την κινητοποίηση το περασμένο Σάββατο
Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία των διοδίων της Εγνατίας Οδού στον Ιασμο πραγματοποίησαν το Σάββατο, οι Γραμματείες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Από τις 12 το μεσημέρι και για δύο ώρες, κράτησαν ανοιχτές τις μπάρες των διοδίων και κάλεσαν τους διερχόμενους, να μην ανεχθούν τη ληστεία μέσω των διοδίων και να μπουν στον αγώνα για την κατάργηση όλων των διοδίων. Η πρωτοβουλία βρήκε απήχηση στο λαό της περιοχής που καλείται να πληρώσει ακριβά το δικαίωμά του να έχει δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.

Η λειτουργία του σταθμού των διοδίων στον Ιασμο, ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη. Το χαράτσι που πληρώνουν οι οδηγοί είναι: 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία, και 7,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες. Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα εργοστάσια και τις άλλες επιχειρήσεις της περιοχής μόνο για να πηγαινοέρχονται στη δουλειά τους πληρώνουν το λιγότερο 100 ευρώ το μήνα.

Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ με ανακοίνωσή τους, που τη μοίρασαν πλατιά τόσο στη διάρκεια της κινητοποίησης, καλούν το λαό τη περιοχής να αντισταθεί στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση: Για να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια. Για να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα και τα χαράτσια, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο πετρέλαιο. Για να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι. Για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών από τα χρέη στις τράπεζες. Να μη πτωχεύσει ο λαός. Την κρίση και το χρέος να το πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται. Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο».