ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
«Δεν πληρώνουμε - Δε θα μας πάρουν τη ζωή»

Κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας

Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011

Από την κινητοποίηση στην Καλλιθέα
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα (Αραπάκη και Σκίππης) με ταυτόχρονη ενημέρωση του κόσμου και κάλεσμα ώστε να μην πληρώσουν τα χαράτσια, προχώρησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη διεύθυνση του υποκαταστήματος και απαίτησε να μην κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε κανένα εργατικό λαϊκό σπίτι, σε καμία οικογένεια που αρνείται να πληρώσει το χαράτσι, να μην κόψει το ρεύμα σε κανέναν άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα.

Απέναντι από την είσοδο της ΔΕΗ τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής κρατούσαν πανό που έγραφε: «Οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή - απειθαρχία. Οχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία» και μοίραζαν ανακοίνωση με την οποία καλούσαν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα άλλα λαϊκά στρώματα «να οργανώσουν την πάλη τους παντού, εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γειτονιά τη γειτονιά για να μην πληρωθούν τα χαράτσια. Με αλληλεγγύη να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν. Κανείς μόνος του στην κρίση».

Στην πλειοψηφία των λαϊκών ανθρώπων που προσέρχονταν στη ΔΕΗ υπήρχε οργή και απόγνωση για τα πολλαπλά χαράτσια, την περικοπή των μισθών, την οικονομική ανέχεια. «Δεν έχουμε να πληρώσουμε, πού να τα βρούμε τόσα λεφτά», «δε θα μας πάρουν και τη ζωή», «να τα πάρουν από αυτούς που τα έχουν πολλά και τα βγάζουν στις ξένες τράπεζες» έλεγαν στα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και ζητούσαν να μάθουν πώς θα μπορέσουν οργανωμένα και συλλογικά να μην πληρώσουν το χαράτσι, μετά την παρότρυνση των τελευταίων για άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

Τέλος, σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους εργάτες απεργούς της Χαλυβουργίας που βρίσκονται τρίτη βδομάδα σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καλούσαν τον κόσμο να τους ενισχύσει οικονομικά για να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον δύσκολο αγώνα τους καθώς και να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Στην Πετρούπολη

Λαϊκή Συνέλευση για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής στην Πετρούπολη θα γίνει την Κυριακή, 27 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στο ΕΠΑΛ Πετρούπολης (Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη).

«Μπροστά σ' αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ - ΔΝΤ - πλουτοκρατίας και των αστικών πολιτικών κομμάτων που τους εκπροσωπούν, που εξαθλιώνουν τη ζωή μας και υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας ήρθε η ώρα να οργανωθούμε, να οργανώσουμε την πάλη και τη δική μας λαϊκή συμμαχία» τονίζουν οι φορείς που καλούν στη συνέλευση και είναι οι εξής:

Το σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Πετρούπολης - Καματερού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας - Παράρτημα Δ. Συνοικιών, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πετρούπολης - Ιλίου, η Επιτροπή Πετρούπολης ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης, η Επιτροπή Πετρούπολης Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική διαδήλωση στη Νάουσα (2012-06-08 00:00:00.0)
Απόφαση που απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτροδότησης (2012-02-21 00:00:00.0)
Ξεσηκώθηκαν και απέτρεψαν διακοπή ρεύματος σε σπίτια (2012-01-12 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για την προστασία των λαϊκών οικογενειών (2011-11-30 00:00:00.0)