ΜΑΘΗΤΕΣ
Η πανεργατική απεργία ο επόμενος σταθμός

Με επιτυχία συνεχίστηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά

Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011

Στην πανεργατική απεργία της 1ης Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ δίνουν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού οι μαθητές. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια, ενώ μέχρι τότε έχουν προγραμματιστεί συνελεύσεις και συνεδριάσεις μαθητικών συμβουλίων, προκειμένου να οργανωθεί η συμμετοχή των μαθητών στην απεργία.

Στο μεταξύ, την ανταπόκριση και την ενεργή συμμετοχή των μαθητών συνάντησε η πρωτοβουλία των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά για τη διοργάνωση του πρώτου παναττικού τουρνουά ποδοσφαίρου 7Χ7 για μαθητές με σύνθημα «Κλώτσα την μπάλα όχι τη ζωή σου! Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά». Το περασμένο Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά αγώνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής με πρωταγωνιστές μαθητές γυμνασίων, γενικών και επαγγελματικών λυκείων. Το τουρνουά συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο.

Μόνο στον Πειραιά, το περασμένο Σαββατοκύριακο, έγιναν 11 αγώνες σε γήπεδα της Νίκαιας και του Κερατσινίου. Περίπου 28 ομάδες από σχολεία της πόλης έχουν συγκροτηθεί για το τουρνουά. Στους νεαρούς παίκτες και τους συμμαθητές τους που βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση, απευθύνθηκαν εκπρόσωποι του ΕΣΥΝ, απάντησαν στους προβληματισμούς τους και στους ισχυρισμούς που συνοδεύουν τη ναρκωκουλτούρα, μίλησαν για τη θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, κάτι που δεν έχουν οι μαθητές την ευκαιρία να κάνουν μέσα στο σχολείο παρά το γεγονός ότι τα ναρκωτικά αφορούν όλο και πιο μικρές ηλικίες. Συζήτησαν, παράλληλα, με εκπροσώπους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων για την κατάσταση που διαμορφώνει η αντιλαϊκή πολιτική στα σχολεία και τα σπίτια τους, για τη δράση, τα αιτήματα και τα καλέσματα του Συντονιστικού, τη συμμετοχή στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά κάλεσε τους μαθητές της πόλης στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στον ηλεκτρικό σταθμό μαζί με το ΠΑΜΕ.

Ανάλογη κουβέντα για τη δράση των μαθητών και τη θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά έγινε σε όλες τις περιοχές της Αθήνας όπου διοργανώθηκαν αγώνες.