ΚΡΗΤΗ
«Νέκρωσαν» οι χώροι δουλειάς
Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Με μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε ολόκληρη την Κρήτη απάντησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική. Από νωρίς το πρωί απεργιακές φρουρές στήθηκαν έξω από μεγάλα εργοστάσια, τυπογραφεία, γιαπιά, σούπερ μάρκετ, μεγάλα πολυκαταστήματα και αλλού.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο κλειστά παρέμειναν στη Βιομηχανική Περιοχή τα εργοστάσια «ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΑΕ» με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων, εργοστάσιο πλαστικών «ΜΕΓΚΑ ΠΛΑΣΤ», τα δύο μεγάλα τυπογραφεία του Καζανάκη και Δετοράκη, ενώ απεργιακές φρουρές ήταν από τις 5.30 το πρωί στο εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα» και στα «Πλαστικά Κρήτης Λεμπιδάκης». Επίσης, συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν μεγάλα πολυκαταστήματα στο χώρο του εμπορίου στο κέντρο της πόλης.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Ξημεράκη, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Απεργιακές φρουρές είχαμε και στα Χανιά με αποκλεισμό μεγάλων σούπερ μάρκετ και πολυκαταστημάτων στο εμπόριο. Η συγκέντρωση έγινε στα νέα καταστήματα με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Στη συνέχειαν ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στο Ρέθυμνο η συγκέντρωση και η πορεία που ακολούθησε ξεκίνησε από την πλατεία Δημαρχείου ενώ από νωρίς το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στο κέντρο της πόλης.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ είχαμε και στο Λασίθι, στον Αγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία.